De-voorbije-week..., Persoonlijk

Druk druk druk…

Het was deze week veel drukker op het werk dan de afgelopen weken. Ook was ik maandag niet echt content toen ik de laptop opstartte… ik had vrijdagmiddag verlof en mijn vervangster heeft mijn werk niet kunnen doen, omdat ze het te druk had met het hare. Gevolg: maandag ben ik tot laat in de middag bezig geweest om het werk van vrijdag af te krijgen en dan moest ik nog beginnen aan het werk van maandag… geen goed begin van de week!

Het was ook de minst sportieve week sinds de corona… niet gelopen, niet gewandeld. Op vrijdag heb ik dan toch eens de loop- en wandelschoenen aangetrokken (’s ochtends gelopen – ’s middags gewandeld). Het zou zonde zijn om de conditie die ik ondertussen heb opgebouwd verloren te laten gaan.

Ondanks het niet echt mijn week was… waren er ook lichtpuntjes… zo ging ik na 15 weken naar de kapper! Het was nodig… ik ben blij dat er terug wat model in mijn haar zit.

Ook ging ik na zovele weken nog eens naar de bib! Dinsdag hebben we ons ingeschreven in de bib van de gemeente. De bib is niet zo groot als de hoofdbib… maar toen ik al die rekken met boeken zag, voelde ik mij net als een kind in een snoepwinkel. Er zijn een aantal andere regels… zo is de leentermijn 3 weken (in de hoofdbib 4 weken), je hebt 14 dagen de tijd om je reservaties af te halen (in de hoofdbib 8 dagen), voor een reservatie betaal je € 0,50 (in de hoofdbib € 1,30) en de openingsuren zijn heel ruim, zo is de bib op dinsdag en donderdag tot 19u30 open. In iedere geval ben ik content dat ik nog eens kon snuisteren en dat ik terug papieren boeken kan lezen (ik heb mij echt moeten inhouden… ik heb het bij 5 boeken gehouden 😉 )

De huishoudelijke taakjes zijn gedaan.
Het wordt een weekendje genieten:
wandelen, veel lezen en vele babbeltjes met mijn buurvrouw.
(een corona gewoonte – om 15u ons babbelke op de oprit)

Fijn weekend!

8 gedachten over “Druk druk druk…”

  1. Wat heb je aan een vervanger als die de tijd niet heeft om je werk aan te pakken? Kak, dit!
    Betalen voor een reservatie in de bib? Hier in Brugge is dit nog gratis (maar breng hen niet op gedachten 🙂 ! )

  2. Oei, dat is geen lekker begin van de week.
    Zo’n bibliotheek met ruime openingstijden is wel heel erg lekker? Ik kan trouwens gratis mijn boeken reserveren. Wel zo prettig.

  3. Ai hopelijk ga je een betere week tegemoet! En wat fijn dat je terug naar de bib ging, dat moet ik ook eens doen. Alleen nadeel dat de lokale bib niet open is op zaterdag en tijdens de week komt het er vaak niet van.

  4. Wat fijn dat er ook een kleinere bib is bij jullie, met een mooi aanbod & openingsuren! Maar euhm die reservaties in de hoofdbib kosten precies wel veel geld vind ik 😉 Geniet nog van je week!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.