Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

Een heel gewoon gezin – Mattias Edvardsson
Ze zijn een heel gewoon gezin: Adam, zijn vrouw Ulrika en hun negentienjarige dochter Stella. Ze leiden een gerieflijk leven in een villawijk, met goedbetaalde banen en een uitgebreide vriendenkring. Tot Stella wordt gearresteerd op beschuldiging van moord op een man van bijna tweemaal haar leeftijd. Hoe kende ze deze zakenman, en vooral, welke reden zou ze hebben gehad om hem te doden?
Adam gelooft in zijn dochters onschuld. Ulrika denkt echter dat ze iets verbergt. En Stella? Wat is haar kant van het verhaal?
Hoe goed kennen Adam en Ulrika hun dochter, en elkaar? En hoe ver gaan ze om haar te beschermen?

Een boek dat heel goed in elkaar zit, origineel en spannend. Tot op het einde blijf je in het ongewisse en is er twijfel wie de dader is. Ik heb echt genoten van het boek… een aanrader.

Terwijl ze sliepen – Kathryn Harrison
Op een vroege ochtend in april vermoordt de achttienjarige Billy Gilley zijn ouders in hun slaap. Ook zijn jongste zusje Becky, die op het lawaai afkomt, wordt gedood. Hij loopt naar boven, naar de slaapkamer van Jody, zijn andere zus, en zegt haar: ‘Nu zijn we vrij.’ Maar kun je ooit werkelijk vrij zijn na een dergelijke misdaad? Met de moord kwam een einde aan de jarenlange mishandeling van Billy en Jody, maar ze moesten beiden opnieuw beginnen met hun leven. De een als levenslang veroordeelde, de ander als wees. Kathryn Harrison schetst op aangrijpende wijze een beeld van het drama van mishandeling en geweld binnen een gezin. Hiervoor won ze het vertrouwen van Jody en Billy en sprak ze met vrienden, politie en therapeuten die bij deze zaak betrokken waren.

Een verhaal over vreselijke feiten… wat is er gebeurd, waarom is het gebeurd en wat was de aanleiding van de gebeurtenissen. Zo heeft ook ieder zijn kant van het verhaal. Ik heb het graag gelezen, maar ik had liever gehad dat het boek geschreven was zoals een roman… het verhaal is eerder geschreven aan de hand van feiten en verklaringen.

Niemandsland – Guurtje Leguijt
De jonge Justus komt vanwege de dood van zijn moeder in de jeugdzorg terecht. Hij voelt zich wanhopig en eenzaam. De enige die hij vertrouwt is zijn oma, maar haar wil hij geen verdriet doen met zijn vragen. Als hij Len leert kennen en ontdekt dat er mensen zijn die onvoorwaardelijk van hem houden, durft hij langzamerhand weer in liefde te gaan geloven.

Een heel indrukwekkend en triestig boek dat je een goede kijk geeft op het leven van een kind in een jeugdinstelling en wat dat met het kind doet. Een mooi en ontroerend boek… ik was enorm onder de indruk.Ā 

14 gedachten over “Uitgelezen… #roman”

  1. ‘Niemandsland’ vond ik ook heel indrukwekkend. Echt een verdrietig, bizar verhaal. De eerste zet ik op mijn lijstje. Dank voor de tip!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.