Persoonlijk

Coronakronkels…

Het virus zorgt ook voor rare kronkels… allee bij mij toch.

Zo heb ik mij voor het eerst ingeschreven voor een online leesclub. Ik heb nog nooit meegedaan aan een leesclub of zoiets in die aard. Ik lees graag en ik lees veel… maar puur voor mezelf. Ik vind het wel leuk om kort mijn mening te geven op Instragam of hier via mijn blog, maar om samen met anderen een boek te bespreken… dat is niks voor mij. En toch dacht ik, waarom doe ik niet mee aan een Leesclub van Hebban (boek: Terug naar Cornwall – Marelle Boersma). Als leek heb ik mij ingeschreven en wonder boven wonder was ik geselecteerd! Jeuj!

En dan begon het… via een mail kreeg ik allerlei instructies wat er van mij verwacht werd. Jezelf voorstellen, samen het boek bespreken en een recensie schrijven van 150 woorden.

Ondertussen heb ik alles gedaan wat men van mij verwacht had… of het goed gedaan is, geen idee… maar ik vond het wel leuk. Niet dat ik mij nu iedere keer ga inschrijven, maar als een boek mij enorm aanspreekt… waarom niet.

Ook ben ik begonnen met Start to run… voor de zoveelste keer (poging 375 denk ik) en dit thuis op de loopband. Een weetje: ik loop echt NIET graag! Ik vind het zelfs verschrikkelijk!! Het gevoel dat je je hele lichaam voelt schokken onder het lopen en de rode kop achteraf… niet flaterend! Eigenlijk vind ik het jammer dat ik het niet graag doe, want bij een ander vind ik dat wel een mooie sport.

Dus in tijden van #blijfinjekot… ben ik de sportieve toer opgegaan en zit ik al aan les 5. Niet slecht hé… wel denk ik tijdens iedere les: wat ben ik hier aan het doen?! Na de les denk ik dan weer: yes, I did it! Ik hoop het vol te houden gedurende de tijd die we thuis zijn… en wie weet… daarna ook nog… alhoewel.

Hebben jullie ook last van rare kronkels?

14 gedachten over “Coronakronkels…”

 1. Ik heb meer rare kronkels dan normale, beter vragen naar de normale dan…
  Gezellig, die leesclub. Hopelijk voel je jezelf er goed bij!
  Zelf zou ik nogal botsen tegen al die regeltjes, maar misschien valt het wel mee.

 2. Lekker bezig, met die loopband. Ik merk bij mezelf de kronkel dat ik op YouTube filmpjes van fitness opzoek. Ik dóe ze nog niet, maar zoek ze alleen op. Stap één, zal ik maar zeggen;).

 3. Mijn plusdochter is zo ook opeens aan het sporten geslagen, tot haar eigen grote verbazing, denk ik. Ze volgt zo een soort turnlesjes via Youtube, en is ook opnieuw gestart met Start to run. Ze doet het ook niet graag, maar voorlopig houdt ze vol 🙂
  Zelf heb ik voorlopig niet meer rare kronkels dan anders. Ik zou graag hebben dat ik zo eens een kuiskronkel krijg, maar die blijft voorlopig uit. Ik ga dan maar fietsen.

 4. Geen rare kronkels voor zover ik weet. Ik heb ooit één les start to run geprobeerd, samen met manlief en zoonlief. Die hebben toen zó hard gelachen dat ik het direct heb opgegeven. Nee serieus, niks voor mij. Geef mij mijn fietske maar!

 5. Oh tof dat je ook geselecteerd was voor de leesclub, in december heb ik ook zo eens mee gedaan. Maar het was een slecht boek (vond ik), zonder de club had ik niet verder gelezen maar nu moest het wel. Maar ik zal toch nog meedoen als een boek mij aanspreekt.

 6. Zalig zeg, zo een online leesclub 🙂 Ik ben sinds vorige week begonnen met home workouts. Iets waarvan ik nooit echt had gedacht dat ik dat zou willen / durven doen. Maar kijk, vreemde tijden doen vreemde dingen met een mens 😉

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.