Persoonlijk

Op’t gemakje…

Onze weekendplannen… lezen, Netflixen en wandelen in ons parkje. Geen zwemles voor Zoetie, geen georganiseerde wandeling en geen sport op zondag. Alle activiteiten worden geannuleerd en de deuren gaan op slot.

Op het werk worden er ook maatregelen getroffen… zo kan je niet meer bij ons terecht aan het loket, wordt er gevraagd om zoveel mogelijk thuis te werken (in de mate van het mogelijke natuurlijk), alle cursussen worden uitgesteld (vind ik wel jammer, er stond eentje gepland op 24/03) en onze refters zijn gesloten.

Een maatregel die (denk ik) nodig is… en ik hoop dat na 3 april de kalmte kan terugkeren en dat alles terug naar het normale gaat. Geen schrik meer om ziek te zijn en/of mensen te besmetten, geen schrik meer om op bezoek te gaan en vooral geen hamstergedrag meer. Als je die beelden ziet op tv… amai!

Bij ons in de winkel viel het ‘hamsteren’ gelukkig nog mee. De winkel heeft ons verzekerd dat hamsteren niet nodig is en dat er nog voldoende is voor iedereen… gelukkig… want hamsteren is niet ons sterkste.

Ook geen scholen meer, cafés en restaurants dicht, sommige winkels moeten sluiten in het weekend, geen sportevenementen… wij hadden eind maart een weekendje gepland die we ook uit voorzorg maar geannuleerd hebben. Corona… het is toch het één en ander.

16 gedachten over “Op’t gemakje…”

  1. Ja, ’t is wat hé! Wij doen vaak boodschappen over de NL grens, zo ook gisteren. Het leek wel of er een plundering aan de gang was geweest. Ze hadden zelfs niet één fles melk voor ons overgelaten. 😉 Ja, ik kan er nu nog mee lachen maar als ik iedere keer drie winkels moet doen voor ik een paar flessen melk kan scoren dan blijf ik toch niet lachen hoor.
    Wij hadden 2 en 3 april een bijeenkomst aan zee van onze pensioengroep (vrienden voor het leven!!). Hotel geboekt (non-refundable wat ik eigenlijk nooit doe), restaurant was al vastgelegd, activiteit was geboekt. Jammer dat iets waar je dan zo lang naar uitkijkt uiteindelijk niet kan doorgaan. Maar bon, zo lang we niet ziek zijn/worden hebben we niets te klagen.

  2. Een logische en vooral wijze beslissing dat er is gemaakt. Op werkvlak ook bij ons enkel nog consultaties op afspraak (ik werk als consulent bij de mutualiteit).Om zowel de klanten andere leden maar ook ons, medewerkers te beschermen. Het hamsteren vind ik niet ok. Dat werkt juist vele mensen op eenzelfde plaats in de hand. In deze tijden echt onverstandig. Ik doe nu gewoon boodschappen zoals anders en bekijk het wel als het een rustig moment is. Kalmte is de beste raadgever.

  3. Ik hoop dat het wc-papier wel weer wordt aangevuld. Ik heb namelijk nog niets gekocht en ik heb ook geen voorraad tot in april. Gek toch, dat hamstergedrag van mensen…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.