Persoonlijk

Terugblik 2019…

Elk nieuw jaar begin je er aan met goede moed en met veel goede voornemens. Maar het mocht niet zijn… 2019 begon niet zo fijn voor mij. Het heeft mij gekwetst… gebroken… en tot het uiterste gedreven. Vooral de eerste 6 maanden waren een hel voor mij… elke dag opnieuw het verdriet voelen… de hartzeer… met momenten zelfs lichte angstaanvallen. Met de kleinste dingen had ik het opeens heel erg moeilijk… kon niet meer gelukkig zijn… had zoveel verdriet. Ook het overlijden van mijn papa en pepe daarbij… het werd mij allemaal teveel.

Beetje bij beetje voelde ik dat het niet de goede kant opging met mij… dat ik mij echt moest herpakken en dat heb ik gedaan dankzij Zoetie. Ik ben hem daar zo dankbaar voor! Zonder zijn weten heeft hij mij uit dat dal gesleurd en ervoor gezorgd dat ik terug een beetje kon genieten van de kleine dingen in het leven.

Na ons fantastisch verlof kreeg ik opnieuw de energie die ik nodig had om door te gaan… terug mijn eigen weg te volgen zonder schuldgevoelens… zonder het constante gepieker.

Ondanks de minder goede start… was 2019 ook wel een fijn jaar. We herontdekten het wandelen… iets dat we samen zo graag doen! De buitenlucht… een stevig tempo… de natuur… de rust… zalig! We zijn zo fan van het wandelen dat we ons zelfs ingeschreven hebben in een wandelclub. Naast het wandelen heb ik ook veel gelezen… 2019 is zelfs een recordjaar.

2019 stond ook in het teken van vele mooie momentjes met Zoetie en Obi… van onze tuin die we onder handen genomen hebben… van de vele gezellige momenten met familie/vrienden… van de vele kleine wandelingen hier in ons parkje… van de vele kleine geluksmomentjes.

Ondanks de vele goede momenten trek ik graag de deur van 2019 achter mij dicht.
2020… een nieuw jaar.
Nieuwe kansen… nieuwe dromen… nieuwe geluksmomentjes.

16 gedachten over “Terugblik 2019…”

 1. Telkens ik de tekenen van liefde lees tussen jou en ‘Zoetie’ krijg ik het echt warm. Dit is één van de redenen waarom ik deze weblog graag kom opzoeken. Als je mentaal in een dip zit, heb je iemand nodig waarop je kan steunen. Iemand die je doet inzien dat problemen, hoe groot dan ook, toch moeten gerelativeerd worden en je in het ‘nu’ moet leven, de positieve dingen moet zien tussen al de zwarte dingen heen.
  Ik wens je, en met uitbreiding je hele gezinnetje, veel mooie momenten in 2020.

 2. Wat je ook zo gekwetst heeft, je bent er door de liefde bovenop gekomen! Dat is liefde hé, er voor elkaar zijn, altijd en no matter what.
  Wij delen jullie passie voor het wandelen, maar niet in groep, we komen liefst zo weinig mogelijk mensen tegen, de stilte roept ons 😁.
  Ik wens jou en je gezin een mooi en warm 2020.

 3. Ik wens je echt een heel mooi jaar. Zo lief hoe jij en Zoetie samen zijn. Ik wens je minstens net zoveel liefde als in 2019 voor 2020. Stiekem nog een beetje meer;).

 4. Prachtig om te lezen bij anderen als de partner zo’n grote steun en toeverlaat kan zijn, iemand die niet oordeelt maar je graag ziet in je goeie en slechte momenten. Koesteren die man!
  Ik hoop dat 2020 een beter jaar voor je wordt.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.