Persoonlijk

Extra dagje weekend…

Vorig week rond deze tijd had ik een dagje verlof. Een extra dagje weekend.

Velen zijn graag op vrijdag een extra dagje thuis, omdat het weekend vroeger begint. Maar ik ben liever op maandag thuis… dan heb ik het gevoel dat mijn weekend langer duurt. Het is maar hoe je het zelf aanvoelt.

Wat heb ik nu gedaan tijdens mijn dagje thuis? Ik had veel plannen… maar het enige dat ik gedaan heb is tv gekeken en ook een beetje gelezen. Onze digibox stond/staat vol met opgenomen programma’s en heel veel programma’s die mij alleen interesseren. Vaak series vanop Canvas… ook af en toe een film. Tijd alleen vinden om alles te bekijken lukt niet altijd en dan is zo’n dagje thuis de ideale moment om te bingewatchen. Zo keek ik naar…

Hunters… een Zweedse misdaadreeks op Canvas… deze keer niet een serie met gruwelijke moorden, maar eentje over een mijn… milieuactivisten… corruptie en omkoping. Een fijne reeks om te volgen.

Grenslanders… een verrassende goede serie op Één. Ik vind iedere aflevering een plezier om naar te kijken.

Awakenings… een heel mooie film met Robin Williams en Robert De Niro in de hoofdrol. Zo’n sterke acteertalenten… en ik ben enorme fan van Robin Williams. Een topacteur. Het is een waargebeurd verhaal over het experimenteren van een nieuw medicijn op patiënten die jaren in een coma geweest zijn. Een film over euforie en teleurstellingen.

The Zookeeper’s Wife… een waargebeurd verhaal over het helpen van honderden joden tijdens de Duitse bezetting in WOII. De verschrikkingen van de oorlog… de angst… en toch mensen helpen. Een hele mooie film… ik ben heel erg benieuwd naar het boek.

En zo was mijn dagje verlof op maandag goed gevuld en was onze digibox een aantal % minder. Plaats voor nieuwe series en films, want ik heb nog een aantal dagen die ik verplicht moet opnemen 😉 .

Nemen jullie veel programma’s op?
Kijken jullie liever naar een serie of verkiezen jullie een film?

12 gedachten over “Extra dagje weekend…”

 1. Ik kijk alles online. Heel eerlijk? Dat was vooral omdat het kastje dat ik kreeg toen ik opnames wilde maken zoende. Ik werd er gek van l. Online abonnement afgesloten en dat bevalt heel goed (en is ook nog eens veel goedkoper). Ik snap trouwens wel wat je zegt over op maandag vrij zijn. Zo lijkt het mij bijvoorbeeld heerlijk om op woensdag vrij te zijn. Breekt zo lekker de week.

 2. Ik kijk zowel graag eens naar een serie als naar een film. Al is het aanbod aan leuke series vandaag de dag gewoon groter :-). Ik keek dit weekend samen met de echtgenoot naar Justice League, een superheldenfilm dus. Ik vond het niet bepaald wereldschokkend goed, maar al bij al een oké tussendoortje.

 3. Wij kijken vooral On Demand, meestal niet op het tijdstip van uitzending, da’s het mooie van die smart tv’s. Films en serie’s die we willen volgen neem ik op.
  Groetjes!

 4. Ik ben ook liefst de maandag thuis… want de vrijdag stel je vervelende klussen dan uit want je hebt nog tijd en zo kun je de zondag echt als rustdag houden en de maandag alle klussen doen 🙂
  Ik heb geen tv, wel Netflix en ik kijk daar eigenlijk bitterweinig naar. Ik heb liever een boek. Maar als ik moet kiezen tussen film of serie, dan serie waarvan ik eentje per avond kijk.

 5. Ik werd er niet wild van van Grenslanders, ben blijven kijken omdat Koen De Bouw meedeed, zag de hele serie op Play (had een maand gratis tijdje geleden). Ik neem altijd series op van tv en bekijk ze na afloop. Kan enorm genieten van bingewatchen, ook op Netflix ! Ben elke maandag én vrijdag thuis 🙂

 6. Zo’n extra lang weekendje kan al eens deugd doen, Flavie. Ik kijk ook graag naar tv-series. De meeste series probeer ik rechtstreeks te volgen. De Duitse serie “Das Boot” heb ik opgenomen, maar nog geen tijd gevonden om ernaar te kijken.
  De nieuwe reeks op één “De Twaalf” vind ik ook een aanrader.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.