Persoonlijk

Het ging niet altijd even goed met mij…

Begin 2019 is er mij iets ergs overkomen… zo onverwachts en zo pijnlijk.

Een donderwolkje die maar niet weg wou gaan, constant gepieker… constant vragen… constant zorgen. Ook de onmacht… hoe is dit zo ver kunnen komen? Waar is het verkeerd gegaan? Wat heb ik verkeerd gedaan? Vragen waarop niemand het antwoord weet. Niemand verstaat het… iedereen staat versteld: hoe is dit nu mogelijk?

Vooral de vraag: wat heb ik verkeerd gedaan? Een vraag die vaak door mijn hoofd gespookt heeft en die me steeds bezighield. Het antwoord is: niks!

Op een dag kreeg ik een bericht waar ik totaal geen vat op had… een bericht die ik zomaar moest ondergaan… een bericht die mij enorm kwaad gemaakt heeft… een bericht die mij emotioneel tot het uiterste gedreven heeft.

Heel vaak heb ik mij eenzaam gevoeld… heel vaak heb ik alleen geweend. Met momenten voelde ik mij zo leeg vanbinnen dat ik er de brui aan wou geven.
Wat stelt het leven voor als je het moet leven met zoveel pijn vanbinnen… wat heeft dit voor zin?  Het enige dat ik wou was terug gelukkig zijn.

Op zo’n momenten besefte ik (gelukkig) dat Zoetie er ook nog was…. mijn steun… mijn troost… mijn leven! Ik wist dat alleen ik er terug voor kon zorgen dat ik mij beter voelde.

Het heeft zijn tijd gekost… maar sinds ons (fantastisch) verlof voel ik mij terug enorm goed. De pijn is er nog steeds… en die zal er altijd zijn… het is een pijn die nooit zal weggaan. Maar ik heb leren loslaten… en voor sommigen lijkt zoiets drastisch… maar ik moet… voor Zoetie, maar vooral voor mezelf. De situatie is zoals ze is… en ik kan elke dag depressief en piekerend de dag doorkomen… dat lost het donderwolkje niet op. Of ik kan genieten van de kleine dingen in het leven samen met Zoetie… dingen die mij gelukkig maken… en dan is mijn keuze snel gemaakt!

Zoetie… een grote DANK JE WEL om er voor mij te zijn!
Ook op de minder fijne momenten (die er zeker waren)…
voor de vele babbels… het luisteren…
you’re one in a million!

16 gedachten over “Het ging niet altijd even goed met mij…”

  1. Niet fijn dat je het zo hard te verduren kreeg. Maar wel heel mooi om te lezen dat jullie liefde sterk is en je ook in moeilijke tijden op hem kan rekenen. Veel sterkte!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.