Uitgelezen

Uitgelezen… #roman

De schuldige – Lisa Ballantyne
Op een kinderspeelplaats wordt een jongetje dood aangetroffen…
Daniel Hunter, advocaat in Londen, wordt voorgesteld aan Sebastian, een elfjarige jongen die ervan wordt beschuldigd een ander jongetje vermoord te hebben. Sebastiaan doet hem denken aan zichzelf toen hij jong was, aan het boze, gewelddadige jongetje dat opgroeide in tehuizen en pleeggezinnen – en aan Minnie, de vrouw die hem adopteerde. Haar liefde redde hem destijds, tot hij zich ook door haar zo verraden voelde dat hij alle banden met haar verbrak.
Maar wat heeft Minnie misdaan dat Daniel haar vijftien jaar genegeerd heeft? En zal Daniels obsessie met Sebastian ervoor zorgen dat hij alles kwijt raakt waar hij zo hard voor heeft gewerkt?
De schuldige is een uiterst fascinerende en aangrijpende roman over hoezeer we allemaal gevormd worden door ons verleden.

Wat een mooi verhaal! Eens je begint te lezen kan je alleen maar verder lezen… op het einde was er een onverwachte wending. Een aanrader! 

De avond is ongemak – Marieke Lucas Rijneveld
“De avond is ongemak’ is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen.

Een familieverhaal over armoede, verdriet en rouwen… zelf vond ik het verhaal niet echt wauw… ik vond het met momenten rommelig geschreven. 

De orchideeëntuin – Lucinda Riley
Als kind bracht Julia Forrester uren door op het landgoed van Wharton Park. Haar lievelingsplek was de kas waar haar opa exotische orchideeën verzorgde. Nu Julia jaren later een tragisch ongeluk in haar familie moet verwerken, zoekt ze troost op haar geliefde Wharton Park. Het landgoed is inmiddels geërfd door de aantrekkelijke Kit Crawford, die het grondig laat renoveren. Tijdens de renovatie komt een oud dagboek boven water, dat mogelijk van Julia’s opa is geweest. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een jarenlang verborgen familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook alles wat Julia dacht te weten over haar eigen leven in een dramatisch nieuw daglicht zet.

Wat een mooi boek… een boek over oorlog, liefde en verdriet… ik heb het niet zo voor romans, maar deze heb ik heel erg graag gelezen.

2 gedachten over “Uitgelezen… #roman”

  1. Iedereen is heel enthousiast over ‘De avond is ongemak’, maar ik vond het dus echt vreselijk. Ik weet niet precies wat het was, maar ik moest me er echt doorheen worstelen. Toch fijn dat ik niet de enige ben die er wat moeite mee had;).

  2. Als auteur wil je natuurlijk dat iedereen je boek goed vindt. Maar dat is een illusie en zal nooit gebeuren. En misschien maar goed ook. Verschillende smaken en verschillende meningen, niks mis mee…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.