Persoonlijk

Staycation…

Ons verlof wordt onze eerste staycation ooit.

En dit na vele jaren mooie reisjes… het pikt wel een beetje… maar men moet keuzes maken en we hebben gekozen voor een totale remake van onze tuin en dat kost geld, veel geld! Ook veel tijd en als we naar het resultaat kijken, zijn we meer dan tevreden. Ons eigen plekje in de tuin om tot rust te komen waar we vele jaren geniet van gaan hebben.

Het idee… vakantie in eigen tuin bevalt ons wel… maar als ik zo naar buiten kijk, vrees ik er toch een beetje voor. Donker, regen, veel wind… net herfst!

Hoe gaan we die 4 weken in godsnaam invullen? 

Wandelen… staat op nummer één op ons to-do-lijstje. Zowel wandelen in eigen land, als wandelen in Duitsland (we zijn dan even weg voor 2 nachtjes). Het wandelen in eigen land heeft ons al vaak verrast (al veel mooie plekjes ontdekt)… het is een beetje vakantie in eigen land.

Lezen… meestal lees ik minder tijdens een verlofperiode, maar ik denk dat er deze keer wel veel gelezen zal worden en het liefst buiten in onze lounge.

Series/Netflix… momenteel kijken we naar Game of Thrones… we hebben al 24 afleveringen bekeken… nog 36 te gaan voor we ze terug moeten brengen naar de bib (op 26/08). Ook zijn er nog een aantal series die we zeker willen zien op Netflix en hebben we nog een aantal series op de digibox staan die we opgenomen hebben (geen vervelende herhalingen van de Kampioenen voor ons).

Het enige waar we geen vat op hebben is het weer en echt veeleisend zijn we niet… graag iets meer zon… een 23 graden is meer dan voldoende. Minder wind… een zacht briesje mag. Af en toe regen… liefs ’s nachts. En is het zo niet… genieten doen we! 🙂

14 gedachten over “Staycation…”

  1. Ook wij houden aan onze jaarlijkse reis, maar het eerste jaar dat we hebben gebouwd moesten we dit ook ongewild laten schieten. Alles kost inderdaad heel veel geld. Maar met een beetje fantasie hebben we er toen ook een heel mooie vakantie van gemaakt. Het zal jullie vast ook lukken! Geniet !!!

  2. Het weer lijkt inderdaad niet echt uit te nodigen om je vernieuwde tuin goed in gebruik te nemen. Voor wandelen moet het ook weer niet ál te heet zijn, maar droog is wel heel fijn. Ik hoop dat het je lukt om te genieten van de staycation!

  3. Ik begrijp dat je dan inderdaad eens thuis blijft. Wij maakten de omgekeerde keuze. Na veel wikken en wegen gaan we niet verbouwen, tenzij minimale veranderingen, om juist méér te kunnen op reis gaan. We zijn natuurlijk ook al wat ouder hé, misschien dat dat ook een verschil maakt.

  4. Niks mis met een staycation. Onze oudste was 13 toen we voor het eerst naar Frankrijk met vakantie hingen. De 14 jaar ervoor waren we elke vakantie aan het werken in en rond ons huis.

  5. Weet je, je geeft wel een heel goed voorbeeld. Het is echt iets van de laatste jaren dat vakantie moet en dan het liefst ook nog ver lang en met het vliegtuig. Succes met de tuin, daar ga je veel langer van genieten.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.