Persoonlijk

Eén maand Fitbit…

Op 1 april besloot ik meer te bewegen en dit samen met mijn Fitbit.
Doel: half uur bewegen en 8000 stappen per dag.
De resultaten!

Op 28 dagen heb ik 24 dagen meer dan 8000 stappen gezet… elke dag werd er gewandeld… soms een half uurtje (op de loopband) of meer in de buitenlucht.

Het was zelfs zo dat ik streef naar meer dan 8000 stappen per dag… ik wou er meer dan 10.000 en dat is op de meeste dagen echt wel gelukt. Niet zo gemakkelijk met een zittende job… maar toch… een beetje meer moeite doen en dat lukt wel.

Hoe doe ik dat dan? In plaats van een fles water te vullen aan de waterbidon op het werk… vul ik een glas en dat zorgt ervoor dat ik enkele keren per dag mijn glas moet vullen. Ook een halte vroeger afstappen zorgt ervoor dat ik iets verder moet stappen. Voel ik de fitbit trillen dan wandel ik even rond (om een koffie, om een glas water…).

Enkel op de dagen waarop ik thuiswerk merk ik echt wel dat ik bijna geen beweging heb… en toch lukt het mij om op die dagen mijn stappen te halen, door tijdens mijn half uur pauze een half uurtje op de loopband te wandelen. En dan na het werk even buiten een wandeling te maken.

Al die resultaten… het zou mij echt niet gelukt zijn zonder mijn Fitbit… een fantastisch iets… die er echt voor zorgt dat ik op tijd meer beweeg. De dagelijkse resultaten zorgen ervoor dat je gemotiveerd blijft en dat je steeds meer wilt. Ook heb ik al gemerkt dat een minder dagje ook oké is… de boog kan niet altijd gespannen staan.

En het zou mij ook niet gelukt zijn zonder Zoetie… die mij steeds steunt en motiveert om door te gaan en die samen met mij de vele wandelingen maakt… bedankt Zoetie!

17 gedachten over “Eén maand Fitbit…”

 1. Goed bezig! Ik vind het na ruim een jaar nog steeds leuk om mijn statistieken te zien. Nu ik (even?) geen werk heb, merk ik dat ik wel bewust actief moet zijn. Op mijn vorige werk wandelden we in de pauze altijd een rondje en het gebouw zat op 10 minuten lopen van de metro. Dat ging dus automatisch wel ok. Heb je nu een nieuw doel gesteld, of wil je gewoon meer inzicht zonder specifieke doelen?

  1. Mijn doel is echt wel ervoor zorgen dat er elke dag zeker een half uur gewandeld wordt en dat ik mijn 8.000 stappen/dag haal… en dat zorgt er dan weer voor dat ik zeker de 10.000 stappen per dag wil halen. Alles wat extra is, is leuk meegenomen natuurlijk.
   Misschien heb ik toch wel een beetje een specifiek doel… als ik thuis op de loopband sta, probeer ik wel altijd sneller en sneller te wandelen… momenteel ben ik bezig aan 6,2km/u en ik hoop dat op te drijven en dit op mijn eigen tempo. Ik wil ook niet de druk te hoog leggen, want dan hou ik het niet vol… ik voel me goed met hoe ik bezig ben en dat wil ik vooral behouden.

  1. Ik heb mij ook al vragen gesteld bij het registreren van de stappen, dat klopt volgens mij ook niet altijd… maar een half uur wandelen per dag is iets dat wel zeker is 😉 .

 2. Ik heb geen fitbit dus geen idee hoeveel stappen ik zet, maar het is 12 min wandelen van het station naar het werk en terug, als ik dan s middags buiten nog eens rond ga kom ik wel aan een half uur wandelen en dat is al een begin denk ik dan 😀

  1. Zeker weten… een goed begin… beter dan niks! Ik wandel ook elke dag naar de bushalte en als het weer het toelaat stap ik een halte vroeger af als ik naar huis ga… alle beetjes helpen 🙂

 3. Mijn Fitbit gaat in staking, denk ik, als ik nog lang zo voortdoe… Ik haal nog zelden 10.000 stappen op een dag, soms in het weekend eens. Ik doe er ook geen moeite meer voor, dat geef ik toe. Ik ga wél (bijna) elke dag met de fiets naar het werk, dus bewegen doe ik zeker genoeg, alleen telt hij dat niet mee als stapjes natuurlijk 😉

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.