Persoonlijk

Bewegen…

Bewegen… ik doe het te weinig! Ik doe het zelfs niet! Zeker de afgelopen maanden… geen zin… geen fut… altijd een uitleg klaar. Al maanden ben ik een luie taart! En ik ondervind het… slecht slapen… alsmaar luier en luier… spierpijnen… vreetbuien… net geen depressief gevoel.

Dus… vorige week heb ik besloten om op 1 april terug wat te bewegen… en nee, het is geen grap! Eerst heb ik mijn Fitbit Alta van onder het stof gehaald. Het is een wonder dat hij nog werkt… hij ligt al 2 jaar ongebruikt in de kast. Opladen en de app terug installeren… meer was er niet nodig om te starten.

Afgelopen weekend wou ik mij al een beetje sportief opstellen, dus gingen we zaterdag naar de Palliatieve met de fiets… maar 8 km (enkel) en 3 bruggen… valt nog mee… maar wel 2 keer met tegenwind en een zere poep… niet leuk! Maar ik heb het toch gedaan!

De dagen erna zijn we gaan wandelen: zondag 4,8 km aan 5,3km/u – maandag 4km aan 5,6km/u en op dinsdag werd er een half uurtje gewandeld op de loopband (door het onweer) 2,52km aan 5,5km/u.

Vandaag ga ik voor een iets rustiger tempo op de loopband (half uur aan 5km/u) en ga ik te voet bij onze vorige buurvrouw (een 20 minuten wandelen). En zo heb ik al 3 dagen op rij meer dan 10 000 stappen gezet… goed bezig!

Ik moet het wel zelf doen, maar ik ben toch blij dat ik een Fitbit heb… die zorgt voor dat extra duwtje in de rug… vooral op de momenten dat je te weinig beweegt. Je krijgt een melding en dat zorgt er dan weer voor dat je eventjes de benen strekt (is met mijn bureaujobke echt wel nodig).

Ik voel me blij… ik voel me gemotiveerd… ik voel me gelukkig!

Advertenties

13 gedachten over “Bewegen…”

  1. Ik zou mijn Alta HR niet meer kunnen missen ! Elke week probeer ik beter te doen maar dat lukt niet altijd natuurlijk. En elke dag 10.000 is soms niet haalbaar, als ik werk haal ik makkelijk het dubbele !

  2. Goed bezig! Ik dacht al dat jij ook een FitBit had en daar eens over geblogd had… maar je gebruikte hem niet meer dus. Goed dat je er weer mee begonnen bent, het motiveert toch zo’n FitBit.

  3. Oh goed zo dat je terug wat meer beweegt! Ik merk het verschil hier heel hard: de weken dat ik er niet in slaag om wat te sporten zijn weken dat ik lastig loop, slecht slaap etc. Dus bewegen helpt echt wel. En zo een FitBit of ander sporttoestel geeft je wel een spreekwoordelijke trap onder je kont he 🙂

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.