Persoonlijk

Smartschool…

Smartschool… een geweldige uitvinding!

Als ouder kan je je kind volgen in zijn/haar schooltaken, krijg je een overzicht van wat er te gebeuren valt op school en krijg je per toets/test de punten via mail. Je hoeft niet meer te wachten tot ze de toetsenmap meekrijgen of wachten op hun rapport om te weten of ze goed bezig zijn of niet. Zoals ik al schreef… een geweldige uitvinding!

Of toch niet… in mijn geval krijg ik er stress van!! Van zodra ik een mail krijg met het onderwerp: Nieuw resultaat voor… begin ik al te zweten.

De ene mini-me doet zijn best, het kan beter, maar het is gene student… hij doet wat hij kan doen en daar ben ik blij om.

De andere mini-me doet ook zijn best denkt hij… maar ik denk daar toch anders over.
Nooit heeft hij huiswerk en nooit moet hij studeren voor een toets… tot ik de mails ontvang met punten… 0/2 voor taak… 0/3 voor taak…

Het is niet te geloven hoeveel punten hij al heeft laten liggen, omdat hij zich niet kan organiseren (of geen zin heeft om te werken voor school, denk ik met momenten). Op school hebben ze het ook opgemerkt dat het een probleem is en daarom moet hij op dinsdag een uurtje langer blijven. Tijdens dat uurtje leren ze hem hoe hij zich kan organiseren, hoe hij zijn mappen moet sorteren/indelen en hoe hij zijn taken/toetsen moet opvolgen.

Ik hoop dat dit hem helpt en dat het gedaan is met het nonchalant werken voor school en dat het hem ook helpt naar zijn examens toe… want dat wordt volgens mij een ramp!

Hij heeft nog 2 weken om zich te herpakken en dan beginnen de examens.
Fingers crossed op een goede afloop!

Advertenties

10 gedachten over “Smartschool…”

  1. Bij zoon drie kregen we elk jaar wel van die waarschuwingsboodschappen. Dat zorgde vooral voor stress bij de mama. Het liep gelukkig altijd nipt goed af tot hij zijn richting vond in het hoger onderwijs. 😉

  2. Ik denk dat privacy ook een ding is. Ben blij dat ik vroeger mijn slechte cijfers kon verzwijgen om een herkansing te krijgen of het cijfer op te halen. Mn vader zat er al genoeg bovenop maar op de middelbare school moest ik het gewoon zelf doen. Helpt je tweeling elkaar trouwens niet?

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.