Persoonlijk

Lezen lezen lezen…

Dat ik graag lees, weten jullie al… ik lees graag en ik lees veel! Elke maand gaan we naar de hoofdbib met hoge verwachtingen, maar vaak keer ik terug naar huis met andere boeken dan de boeken vermeld op mijn lijstje. En dat vind ik jammer. Ik leen dan wel andere boeken… meer op het gevoel en vaak gebaseerd op de kaft… ook wel goede boeken, maar naar sommige recente boeken ben ik zo benieuwd dat het echt jammer is dat ze altijd uitgeleend zijn. Er is een mogelijkheid om boeken te reserveren… je krijgt een mail en je hebt dan 10 dagen de tijd om het boek te gaan halen. Het is een over en weer geloop om toch maar dat ene boek te lezen… ook betaal je € 1,25 per gereserveerd exemplaar wat niet veel is, ik weet dat wel, maar als je elke maand een aantal boeken moet reserveren loopt het wel op.

En toen zag ik op Facebook iets interessants passeren… Bookchoice! Ik ben eens gaan piepen op de site en was toch een beetje enthousiast… elke maand 8 ebooks voor € 3,99 is echt geen geld, zeker als je ziet dat het over recente boeken gaat.

Natuurlijk gaat het over een selectie boeken die men voor jou kiest, je kiest de boeken niet zelf… dus begon ik te twijfelen… wat als het boeken zijn die ik echt niet wil lezen (alsof dat mogelijk is 😉 ). Bij de selectie van september zag ik al meteen 4 boeken die ik graag wil lezen en er staat ook eentje bij die Zoetie wil lezen. Dat zijn al 5 boeken van de 8 die zeker gelezen zullen worden.

De selectie van de maand september

Doen of niet?

Ik lees het liefst papieren boeken, maar de laatste tijd koop ik geregeld ebooks (dankzij mijn KoboH2O, waar ik heel tevreden over ben). Ebooks kosten ook geld… meer dan € 3,99 en Bookchoice biedt je voor die prijs 8 ebooks. Dat zijn 96 boeken per jaar!!! Wat moet ik met 96 boeken per jaar?? Ga ik dat allemaal kunnen lezen?
Als er elke maand zeker 3 boeken zijn die ik graag wil lezen, dan komt dit goedkoper uit dan reserveren bij bib (voor boeken die je leent en niet koopt) en goedkoper dan de ebooks apart kopen.
Na even twijfelen heb ik besloten om het toch te doen… het gaat over veel boeken, ga ik ze allemaal ooit kunnen lezen, geen idee… maar het maakt mij ook niet uit… ik vind het leuk dat het om recente boeken gaat… en zeg nu zelf 96 boeken voor €47,88… dat is toch geen geld hé 🙂 .

– een voorproefje van de boeken in oktober –

Advertenties

12 gedachten over “Lezen lezen lezen…”

  1. Zelf heb ik een jaar lang een abo gehad, was toen een hele goedkope aanbieding, volgens mij nog geen 5 euro voor dat jaar. Nu het abonnement maar even stop gezet, want voorlopig genoeg om te lezen. Ook de titels die ik niet kende waren overigens voor alsnog telkens de moeite waard, dus ze maken wel echt goede selecties!

  2. Dat is absoluut niet duur en een prima alternatief voor de bieb. Ik reserveer zelf ook altijd de recentste boeken maar daar hoef ik gelukkig niet extra voor te betalen.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.