Persoonlijk

Een zomerkindje…

De vogeltjes die fluiten in de lente, de gezellige avonden onder een dekentje in de herfst, de koude maar zonnige wandeldagen in de winter, en toch ben ik een zomerkindje (ook al ben ik geboren in februari).

De dagen zijn langer… de warme dagen zorgen voor een vakantiegevoel… je voelt je veel opgewekter…. je hebt meer energie… je voelt je gelukkiger… er zijn ook meer mogelijkheden om uitstapjes te plannen… je kan gezellig buiten zitten op een terrasje… je leeft meer buiten dan binnen…

Ik weet ook wel dat de zomer enkele minpuntjes heeft… soms te warme dagen… slapeloze nachten… maar vooral onweer, dat vind ik ook niet fijn.
Sinds wij een zware hagelbui over ons gekregen hebben met veel schade, heb ik daar echt schrik van gekregen. Gelukkig zijn er voldoende kanalen waar je onweersbuien op kan volgen, maar het blijft toch iedere keer afwachten met een klein hartje. We proberen onze voorzorgsmaatregelen te nemen, maar toch… een hagelbol met de grote van een ping pong balletje (of groter), dat zorgt voor schade.

Elk seizoen op zijne tijd, maar toch mag het stilletjes aan lente worden van mij en daarna een (niet te) warme zomer!

Welk seizoenskindje ben jij?

19/40  –  #40dagenbloggen

Advertenties

16 gedachten over “Een zomerkindje…”

  1. Ik ben een ‘Afrikaans – seizoen kindje’ aan het worden. Het hele jaar meer buiten dan binnen. Ook hier heftige onweersbuien. Heel zelden met hagel. Soms mis ik de verschillende seizoenen. De lente blijft favoriet en ook de Indian Summers zijn erg aangenaam.

  2. Ik hou wel van alle seizoenen eigenlijk. Er zijn altijd voor- en nadelen aan elk seizoen. Maar nu verlang ik toch wel heel erg naar de lente, mijn energievoorraad is uitgeput.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.