Persoonlijk

De dag van de liefde…

14 februari… de dag van de liefde. Wellicht de feestdag voor de romantische zielen onder ons, maar voor ons hoeft dit niet. En toch wil ik even stilstaan bij de liefde.

De liefde kan voor veel verwarring en twijfeling zorgen… dat je zelf niet meer weet: wat en hoe? De liefde kan pijn doen… als het even niet gaat zoals gedacht/verwacht.
Gelukkig kan de liefde ook mooi zijn!

Als ik denk aan liefde, denk ik aan mijn liefde voor de mini-me’s. Nooit gedacht dat moederliefde zo intens kan zijn. En hoe ouder ze worden, hoe intenser die gevoelens zijn. Ik hou mijn hart al vast voor de eerste gebroken harten.

Als ik aan liefde denk, denk ik natuurlijk ook aan Zoetie! Ondanks we vele andere interesses hebben, hebben we ook zovele gemeenschappelijke raakvlakken.

We waren beide vrijgezel toen Zoetie op het werk (ja, we zijn ook collega’s) zijn stoute schoenen aantrok en voorstelde om samen eens te gaan wandelen. Een hele fijne wandeling waarin we héél veel gepraat hebben over van alles en nog wat… hobby’s, liefde, verdriet, geluk.
Een tweede ‘afspraakje’ (zo zag ik het nog niet, Zoetie wellicht wel 😉 ) werd snel gemaakt, een wandeling naar de Ardennen. En nadien volgden er nog vele afspraakjes… naar Keulen, naar de film, gaan schaatsen, gaan shoppen… allemaal stuk voor stuk fijne momenten samen.

Tot op een gegeven moment… vriendschap liefde werd. In het begin had ik het er moeilijk mee… we zijn tenslotte collega’s, wat als het verkeerd loopt, maar een gevoel kan je niet tegenhouden en ondertussen zijn we bijna 6 jaar gelukkig samen, waarvan bijna een jaartje gelukkig getrouwd.

En elke dag opnieuw besef ik dat liefde in een klein hoekje schuilt… een lieve knuffel… een glimp opvangen van elkaar in het voorbij gaan… een kleine aanraking… het weten dat er iemand voor je is (ook op moeilijke momenten)… kleine dingen die je zo’n warm gevoel geven.

Zoetie is niet alleen mijn man, maar ook mijn beste vriend, mijn hubby, mijn troost, mijn steun en toeverlaat, mijn alles en dit maakt mij zo gelukkig!

1/40  –  #40dagenbloggen

Advertenties

13 gedachten over “De dag van de liefde…”

  1. Zo fijn en zo lief om dit te lezen lieve schat.
    Onze eerste afspraakjes hebben ons inderdaad heel gauw laten zien dat we ontzettend goed bij elkaar passen. ‘k ben zo gelukkig dat onze vriendschap snel gegroeid is tot een prachtige relatie.
    Bijna een jaartje getrouwd, bijna verhuizen naar ons eigen huisje, … Wat hebben we het zo fantastisch goed samen.

    Love you zoetieke!
    Zoemmmmm…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.