Persoonlijk

Nood aan een winterslaap…

Ik heb het lastig… ben moe… kort lontje…
met andere woorden: niet de gezelligste thuis.

Reden… de buren verstoren onze nachtrust met hun nachtelijke activiteiten. Vorige zomer was dit ook zo en toen hebben we een briefje in de bus gestoken. Ze waren er niet echt blij mee, maar ze deden er toch iets aan.
Ondertussen zijn we een nieuw jaar en gaan ze er terug ten volle voor, waardoor wij weer niet moeten slapen. Meestal beginnen ze er aan rond 23u30… eerst een babbeltje en daarna de daad. Ze horen is al ambetant en eens het terug stil is, is het zo moeilijk om terug in slaap te geraken. Gevolg: nachten waarin maar max 3 uren een half à 4 uren geslapen wordt.

Op een gegeven moment was ik zodanig moe dat ik de slaap niet kon vatten van vermoeidheid. En als dan de wekker afloopt om 5u30, dan heb je het wel even gehad met alles!

Dan beginnen de irritaties…
Op het werk… je legt iets uit, je legt het nog eens uit, nog een keer, nog een keer… altijd maar blijven herhalen en herhalen, en toch hun eigen goesting doen, awel daar word ik lastig van. Ik heb de afgelopen week voor de zoveelste keer een aantal dingen herhaald, maar deze keer wat directer en ik hoop dat het overgekomen is.

Thuis… één van de buren parkeert zich nu in plaats van op een parkeerplaats, schrijlings achter de auto’s zodat die auto’s niet meer kunnen wegrijden. Deze keer was Zoetie aan de beurt. Wij voelen ons dan ambetant omdat wij weten dat we de dag nadien vroeg moeten vertrekken… en wat als de auto er nog staat?? Gelukkig was hij deze keer vroeger weg, maar vorige keer was dit niet het geval en was het hier een roep- en toeterconcert.

Onze verhuis… deze week heb ik eens naar die mensen gebeld met de vraag of alles in orde is en dat wij deze maand onze opzeg gaan geven aan de huisbaas. Paniek!!! De vrouw was over haar toeren, want ze gaan niet klaar zijn in het nieuwe huis. Ze ging eens naar de bouwheer bellen om te vragen hoe het zit, maar dat maakt ons niks uit hé. De akte moet ten laatste 31 maart getekend worden en dan moeten zij verhuisd zijn. We voelden al een bui hangen van: dat komt hier niet goed!! Als hun huis niet af is, dan gaat die akte wel door, maar moeten ze ons een vergoeding betaling. Wanneer moeten we dan onze opzeg geven? Wanneer moeten wij dan onze nieuwe meubels bestellen? De levertijd is 10 à 12 weken, stockeren is niet mogelijk. Ook onze planning die we in gedachten hebben… voor niks!
Gisteren kregen we een telefoontje van de man dat het allemaal tijdig in orde komt. Er moet nog gevloerd worden, laminaat boven, schilderen en wat buitenwerk, echt veel werk is het niet meer. Gelukkig! Zo’n toestanden zoals vorig jaar met de verkoop, daar heb ik echt geen zin in.

Nog 2 maanden en 18 dagen of 10 weken en 6 dagen of 76 dagen geduld,
geen last meer van burenlawaai of van parkeertoestanden die niet kunnen,
enkel maar een leuk vooruitzicht op ons eigen rustig stekje…

Advertenties

17 gedachten over “Nood aan een winterslaap…”

  1. Het is nu echt wel aftellen voor jullie, zeker als er zo van die ergernissen zijn naar je directe omgeving toe. Ik hoop dat het snel allemaal een verre herinnering mag worden :-).

  2. Heel leuk vooruitzicht. Hopelijk lukt het !
    Hier was het met een vertraging van 778 dagen… ‘k Wens het niemand toe…, ook alle kosten die daar bijkomen…

  3. Word weer tijd voor een beelden briefje in de bus dus! Vervelend als je om die reden de slaap niet kan vatten. Zou er zeker niet te lang mee wachten, slaap heb je nodig!

  4. Wat een vervelende buren!
    Zo frustrerend. Zelfs al kan je nu beginnen aftellen.. misschien toch nog maar eens een briefje in de bus. Want als je nog tot dan zo’n slechte nachtrust hebt.. :-/

  5. De verhuis kan er voor jullie niet rap genoeg zijn. Wij hadden dat ook toen wij destijds zijn verhuisd. Maar 10 weken zijn vlugger voorbij dan je denkt, Flavie. Nog even volhouden.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.