Persoonlijk, Uitgelezen

Mijn favoriete gelezen boeken van 2017…

Met een kalm voorjaar waarin er niet veel gelezen werd,
werd 2017 toch een topjaar. Ik las in totaal 72 boeken of 26.556 blz.

Het was niet gemakkelijk kiezen, maar dit waren mijn favorieten.

– Romans –

Maan en zon – Stefan Brijs
Een boek dat ik enorm graag gelezen heb. Van in het begin zit je in het verhaal en voel je mee met de personages. Een boek over familiebanden, over leed en pijn, maar ook over hoe dromen verloren kunnen gaan. En het einde… dat had ik niet zien aankomen… verrassend!


Woesten – Kris Van Steenberge
Een aangrijpend boek dat prachtig geschreven is. De tijd van toen, de oorlog, de moeilijkheden, de familieperikelen… eentje om in één ruk uit te lezen.


De verloren waarheid – Jennifer Haigh
Seksueel misbruik binnen de katholieke kerk is en blijft een actueel en heftig thema. Een verhaal dat je aan het denken zet over wat de gevolgen zijn van misbruik voor zowel de slachtoffers als voor de daders. Je voelt de innerlijke strijd, ook alle verdachtmakingen en twijfels binnen de familie en binnen de parochie. Een boek die nog even nazindert, vooral door het onverwachte plot.

– Thrillers –

Onder mijn huid – Sarah Hilary
Een boek dat ik enorm graag gelezen heb. Van zodra je begint te lezen zit je in het verhaal en voel je de spanning. Ook wordt je hier en daar op het verkeerde been gezet, wat het lezen nog spannender maakt. Van zo’n thrillers ben ik grote fan!


Het smelt – Lize Spit
Een boek waar ik heel nieuwsgierig naar was. Het boek is heel langzaam opbouwend geschreven. De verschillende tijdlijnen zorgen in het begin voor verwarring, maar eens je in het verhaal zit, houdt alles verband met elkaar. Tot op het einde… ik heb al spannendere thrillers gelezen, maar toch blijft dit verhaal je bij door zijn wrede gebeurtenissen en zijn droevig einde.


Wat verborgen is – Hjorth Rosenfeldt
Ik ben fan van Scandinavische schrijvers en Hjorth Rosenfeldt zijn boeken bevestigen dit. De Bermangkronieken zijn stuk voor stuk boeken die je moet gelezen hebben. Spannende verhalen, verrassende wendingen… soms vergezocht, maar zijn boeken kunnen dit wel hebben. Echte aanraders!

Dit waren mijn favorieten, wat waren jullie favoriete boeken van 2017?

Advertenties

7 gedachten over “Mijn favoriete gelezen boeken van 2017…”

  1. Leuk overzicht! Er zitten er een paar tussen die ik nog niet las en waar ik wel benieuwd naar ben (oa Woesten). Eind december publiceerde ik een overzicht van de boeken die ik het afgelopen jaar las, samen met mijn 7 favorieten.

  2. 72 boeken??? Ik dacht dat ik veel las, knap hoor! 🙂
    Ik heb het al eens vermeld dacht ik… “klein geluk” steekt overal met kop en schouders boven uit.
    Ik ga wel een paar titels van jou lijstje proberen!

  3. 2017 was een erg mager leesjaar voor me vergeleken met 2016 (toen las ik 41 boeken). Ik vind leestips altijd interessant dus kom ze hier graag bekijken, ook in 2018 😉

  4. Woesten sprak mij ook erg aan, vooral dat wanneer iets onder je vel zit, het er uiteindelijk uit zal zweren. Dat was bij Het smelt eigenlijk ook zo. Zoals je schrijft over die wrede gebeurtenissen en droevig einde. Daar had ik het tijdens het lezen echt wel moeilijk mee, haast misselijkmakend om te lezen maar je wilt er wel doorheen.
    Ongelofelijk dat je zoveel boeken las!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.