Persoonlijk

2017 ging er ongeveer zo uitzien…

– lezen –
Ook in 2017 zal er gelezen worden! Deze keer ga ik geen challenge volgen, maar lezen wat ik echt wil lezen, vooral thrillers. Ook is het de bedoeling om onze boekenkast eens onder handen te nemen, die puilt momenteel uit! Alles eens mooi schikken/plaatsen, misschien zelfs wegdoen, maar vooral ook eens de boeken lezen die nog niet gelezen zijn.
Qua aantal ga ik het houden bij 70 boeken, waarvan 5 Engelstalige.

Het lezen ging moeizaam in het begin van het jaar, maar uiteindelijk heb ik toch 72 boeken gelezen, waarvan maar 1 Engelstalige.
De boekenkast staat er nog steeds zo bij als in het begin van 2017… veel te veel (ongelezen) boeken, maar met de verhuis in het vooruitzicht komt dit in 2018 zeker in orde.

– wandelen –
Vorig jaar wandelden we 428 km, zou het ons lukken om dit jaar ook zoveel te wandelen? Ik hoop het! Onze doelstelling dit jaar is 450 km… spannend!

We zijn het jaar al wandelend goed begonnen en zelfs de eerste 5 maanden van het jaar werd er veel gewandeld en daarna niks meer! Ik denk dat we ongeveer een 200 km gewandeld hebben, naar mijn gevoel een beetje teleurstellend, maar een nieuw jaar… een nieuwe poging.

– sporten –
Nu ik zo goed bezig ben, ga ik er alles aan doen om dit vol te houden: 2 tot 3 per week naar de fitness – een uurtje fatburning in de week – thuisoefeningen en wie weet nemen we het badmintonnen terug op. Hopelijk wordt 2017 een heel sportief jaar!

Ook hier hetzelfde… de eerste maanden van het jaar werd er volop gesport en eens het grote vakantie werd, viel alles stil. Ik moet eerlijk toegeven dat ik het sporten niet zo gemist heb. Ik had precies nood aan een onsportieve-periode en het heeft mij goed gedaan.

– weg-zijn-wij –
Dit jaar zal het heel flauw zijn qua weg-zijn-wij-momentjes… te veel andere kosten (trouwen-lentefeest-trouwfuif). Wat we zeker willen doen is een citytrip naar Edinburgh (de E in het alfabet) en hopelijk krijgen we de kans om deze zomer vele dagen aan zee te vertoeven in de caravan van mijn meme net zoals vorig jaar. Ookal zijn er geen grootse weg-zijn-wij-momentjes gepland, toch zullen we genieten van andere weg-zijn-wij-momentjes hier in ons Belgenlandje.

Onze weg-zijn-wij-momentjes zijn ook anders verlopen dan verwacht… met de vele kosten zijn we niet naar Edinburgh geweest maar naar Eindhoven, misschien niet zo spectaculair maar we hebben er ten volle van genoten. In plaats van naar de zee te gaan, zijn we een weekje naar Frankrijk geweest… een super vakantie! 

– me-time –
Tijd die ik wil gebruiken om te gaan sporten, bloggen, lezen, brieven schrijven, de nageltjes laten verzorgen… wie weet ook om plasma te gaan geven… tijd die ik zelf zal indelen, maar vooral tijd om dingen te doen die ik het liefst doe.

Me-time genoeg in 2017 en ik wil dit ook zo houden! Dankzij de me-time werd er veel gelezen (is en blijft mijn favoriete bezigheid), hoop ik terug de sportmicrobe te krijgen en heb ik Netflix ontdekt. Ik moet toegeven dat ik al uren gekeken heb naar series, zowel met Zoetie als zonder Zoetie (Fargo, Narcos, 13 Reasons Why, Orange is the New Black, Gossip Girl, The Bridge…). Er zijn al veel series bekeken en er zijn er nog zovelen te zien… vind ik wel leuk!

– speciale-2017-momentjes –
Maart – trouwen
Juni – lentefeest
Juli – trouwfuif

Dat 2017 voor ons een heel speciaal jaar is geweest weten jullie wel al… onze grote dag in maart, een lentefeest voor de mini-me’s, onze geslaagde fuif in juli, ons eigen huisje gekocht… maar het was ook een heftig jaar… een huis verkopen met de bijhorende problemen en zorgen. 

2017 is totaal anders verlopen dan verwacht,
maar we hebben geen klagen… het was al bij al een super jaar!

 

Advertenties

9 gedachten over “2017 ging er ongeveer zo uitzien…”

  1. Ik doe ongeveer drie boeken per maand. Dat zijn er 36 per jaar. Da’s net de helft van wat jij hebt gelezen. Ik zal dus nog veel moeten oefenen om jou in het lezen te kunnen bijbenen, Flavie.
    Laat 2018 voor jullie een even super jaar worden als 2017 !

  2. Vorig jaar postte ik ook ‘Nieuwe oude voornemens’. Ik weet door ondervinding inmiddels dat een jaar vreemde wendingen kan nemen. Is ook gebleken. Vandaar dat ik het dit jaar (2018) allemaal een beetje meer op me laat afkomen, met minder voornemens en des te meer vooruitzichten.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.