Uitgelezen

Uitgelezen… #thrillers

Genesis – Karin Slaughter
Na de gruweldaad die haar leven in Grant County totaal heeft verwoest, is Sara Linton naar Atlanta gevlucht. Ze is een nieuw leven begonnen en werkt in een ziekenhuis, waar op een dag een zwaar mishandelde vrouw met spoed wordt binnengebracht. Sara raakt in de ban van deze mysterieuze vrouw en gaat op onderzoek uit. Daarbij kruist ze het pad van Will Trent en Faith Mitchell die op de zaak zijn gezet. Ze vinden in de bossen rond Atlanta een ondergrondse martelkamer, die alle gruwelijkheden overtreft. Als er nog een vrouw verdwijnt, lijkt slechts een ding zeker, de martelaar geeft zich niet snel gewonnen.

Het is al het zoveelste boek in de reeks dat ik gelezen heb en net zoals de vorige boeken: spannend tot op het einde!

De hondenmoorden – Jens Hendrik Jensen
Niels Oxen, de hoogst onderscheiden soldaat die ooit in het Deense leger gediend heeft, is aan lager wal geraakt. In de hoop zijn innerlijke demonen af te schudden, reist hij af naar het noorden. Daar wil hij zijn kamp opslaan in de bossen en een eenvoudig leven leiden. Zijn droom verandert in een nachtmerrie als hij opeens beschouwd wordt als hoofdverdachte van de moord op een voormalig ambassadeur. De veiligheidsdienst is opvallend snel na de moord ter plaatse, en voordat Oxen ook maar iets heeft kunnen inbrengen is hij samen met de onorthodoxe agent Margrethe Franck betrokken bij het onderzoek naar een serie mysterieuze moorden. Het verbindende element: opgehangen honden.

Het heeft even geduurd voor ik volledig in het verhaal zat, vanwege het verhaal zelf en de verschillende moeilijke namen. Uiteindelijk komt alles tot zijn recht en blijf je lezen. Ik heb het boek graag gelezen en ben al benieuwd naar deel 2.

Dagboek uit de rivier – Frederik Baas
Na een aantal moeilijke jaren met haar man en een ingewikkelde scheiding kan het leven opnieuw beginnen voor Barbara. Samen met Rens, haar zoon van zeven, en haar nieuwe vriend Robbert gaat ze in de zomervakantie een weekje naar de Ardennen. Robbert is uitgever en een van zijn auteurs woont al jaren in deze streek en werkt daar aan zijn tweede roman. Zijn eerste was een overweldigend succes en dat legt een enorme druk op het maken van de tweede. Ze bezoeken hem en al snel ontstaat er vriendschap tussen de auteur en Barbara. Samen verzinnen ze een spel om Rens bezig te houden. Er is al jaren een meisje vermist in de streek en op basis van dat gegeven maken ze een spannende speurtocht. De speurtocht blijkt echter al snel in de richting van de werkelijkheid te wijzen.

Een vlot lezend verhaal die de lezer in de ban houdt, toch miste ik wat meer spanning en het plot vond ik niet echt wauw. Een fijn tussendoortje.

Advertenties

6 gedachten over “Uitgelezen… #thrillers”

  1. Ha, ook een Slaughter fan. Heb ook al enkele boeken van haar gelezen en telkens opnieuw de bevestiging dat dit het soort thrillers is dat ik graag lees. Naar de Oxen reeks ben toch ook al een tijdje benieuwd en zeker nu ik het hier zo lees. Mogelijk doe ik in 2018 opnieuw mee met een book challenge. Leestips blijven dus zeker welkom, waarvoor dank.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.