Uitgelezen

Uitgelezen… #thrillers

Mr. Mercedes – Stephen King
Op een ijskoude vroege ochtend staan honderden wanhopige werklozen in de rij voor een banenbeurs. Zonder waarschuwing racet een eenzame bestuurder in een gestolen Mercedes dwars door de menigte; acht mensen worden gedood, vijftien raken gewond. De moordenaar ontsnapt. Maanden later wordt politieagent Bill Hodges nog steeds achtervolgd door de onopgeloste misdaad. Wanneer hij een krankzinnige brief ontvangt van iemand die zichzelf de ‘Mercedes Killer’ noemt en dreigt met nog een duivelse aanval, ontwaakt Hodges uit zijn depressieve en wezenloze pensionering, vastbesloten om een volgende tragedie te voorkomen.

Het eerste deel in de reeks en ik was aangenaam verrast. Een boek dat ik graag gelezen heb, een spannende opbouw en heel goed uitgewerkt verhaal. Een aanrader!

De eerlijke vinder – Stephen King
Bij een inbraak bij de legendarische schrijver John Rothstein steelt Morris Bellamy naast veel geld een stapel aantekenboekjes met ongepubliceerd materiaal. Morris verbergt zijn buit – maar dan wordt hij gearresteerd voor een andere misdaad. Tientallen jaren later vindt een jongen, Pete Saubers, de kist en nu zijn het Pete en zijn familie die door Bill Hodges, Holly en Jerome gered moeten worden van de inmiddels nog krankzinniger en wraakzuchtige Bellamy, die na 35 jaar vrijkomt uit de gevangenis.

Het tweede boek in de reeks vond ik een beetje teleurstellend. Toch had dit boek een goede opbouw en was het spannend, enkel jammer van de sommige langdradige hoofdstukken.

Wisseling van de Wacht – Stephen King
In Wisseling van de wacht keert de duivelse Mercedes-Killer Brady Hartsfield terug. Hij drijft zijn vijanden tot zelfmoord en als Bill Hodges en Holly hem niet weten te stoppen, zullen ze zelf slachtoffer worden, want hij richt zich vastbesloten op de mensen die hem het ziekenhuis in kregen.

Het derde en laatste deel in de reeks. Opnieuw spannend en een goede opbouw, maar toch vond ik het verhaal wat vergezocht en ongeloofwaardig en dat was een beetje jammer. Maar al bij al een hele fijne reeks om te lezen.

Advertenties

3 gedachten over “Uitgelezen… #thrillers”

  1. Pakweg 20 jaar geleden was Stephen King één van mijn lievelingsauteurs. Maar de laatste jaren heb ik het zo niet meer voor deze schrijver. Ik heb er niet echt een verklaring voor.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.