Uitgelezen

Uitgelezen… #thrillers

Wat verborgen is – Hjorth Rosenfeldt
Het lichaam van de zestienjarige Roger wordt gevonden in een moerassig gebied. Hij lijkt omgebracht met messteken, maar nader onderzoek toont aan dat de kogel die hem doodde is weggesneden. Het spoor leidt naar de elitaire Palmlöv-school, een school die eigenlijk veel te duur is voor de jongen. Een oude vriend vraagt psycholoog Sebastian Bergman om hulp bij het onderzoek, maar Bergman heeft zelf al genoeg zorgen. Hij moet de erfenis van zijn moeder afwikkelen en stuit daarbij op.

Wat een verrassend goed boek! Het boek leest vlot, is spannend… een boek om in één ruk uit te lezen. Een echte aanrader!

De discipel – Hjorth Rosenfeldt
Vijftien jaar nadat seriemoordenaar Edward Hinde door toedoen van psycholoog Sebastian Bergman achter de tralies belandde, worden in de omgeving van Stockholm de lichamen van enkele vrouwen gevonden. Ze zijn vermoord op een gewelddadige wijze, die tot in detail overeenkomt met de werkwijze van Hinde, maar hij zit nog steeds in de gevangenis.
Sebastian Bergman grijpt de gelegenheid om bij het onderzoek te worden betrokken met beide handen aan. Zijn kennis van de oude zaak is voor het politieteam meer dan bruikbaar, en het onderzoek biedt hem bovendien de mogelijkheid om bij zijn dochter in de buurt te zijn. Al snel blijken de moorden inderdaad met elkaar te maken te hebben – en met Bergman zelf, op een manier die hij zich nooit had kunnen voorstellen.

Nog beter dan het eerste deel ‘Wat verborgen is’ van de Bergmankronieken … het is een plezier om te lezen! Een mooie opbouw, de terugkomende personages, spanning… en wat een einde! Ik ben heel benieuwd naar deel 3.

Memento – Emelie Schepp
Zomer 1986. Een jong meisje wordt wakker in het ziekenhuis. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht gekomen is. 2012: in Zweden wordt het hoofd van de immigratiedienst vermoord. Alle sporen leiden naar een kind als dader. Officier van justitie Jana duikt in de zaak en dat brengt bij haar gruwelijke herinneringen aan haar eigen verleden boven. Wat gaat er schuil achter de nu zo sterke Jana? En is zij eigenlijk wel te vertrouwen?

Na het lezen van deel 2 en 3 was ik ook wel benieuwd naar deel 1 die eindelijk te vinden was in de bib. Aangezien ik al een beetje wist hoe het ging aflopen was het toch fijn om dit boek te lezen. Net zoals de andere delen leest het boek vlot, een goede opbouw en veel spanning.

Advertenties

7 gedachten over “Uitgelezen… #thrillers”

  1. Van Emelie Schepp las ik al op andere blogs veel positiefs. Een naam die ik dan ook graag wil blijven onthouden, net zoals die van Hjort Rosenfeldt. Fijne leestips, dank je wel!!

  2. Heb zonet de twee boeken van Hjorth-Rosenfeldt uit en ik heb ervan genoten. Dankzij jouw boekentips heb ik intussen al 6 goede boeken gelezen die ik anders misschien nooit gelezen had. Ik hoop dat je nog lange tijd doorgaat met jouw lezershoekje Flavie. 🙂

  3. Hier ook een Hjorth-fan. Hoewel ik Bergman als hoofdpersonage zo asympathiek vind en hoop dat hij toch wat minder zelfdestructief wordt in het volgende deel want het ondermijnt (voor mij) de geloofwaardigheid; waarom zou hij de politie nu nog mogen helpen?

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.