Uitgelezen

Uitgelezen… #thrillers

Het geheim van de Maagd – Nancy Pickard
Januari 1987. Vlak bij het stadje Small Plains wordt in een vreselijke sneeuwstorm het naakte lichaam van een jonge vrouw gevonden. Niemand kan haar identificeren en ze wordt begraven onder een naamloze grafsteen. Zeventien jaar later is het mysterieuze dode meisje een lokale mythe geworden; haar graf wordt bezocht door mensen die geloven dat ‘de Maagd’ helende krachten heeft.
De dag nadat haar lichaam gevonden werd, verdween Mitch Newquist spoorloos. Zijn verdwijning is nooit opgehelderd. Wanneer hij plotseling terugkeert in Small Plains, dient het uur van de waarheid zich letterlijk aan.

Een boek dat heel traag op gang komt… te weinig spanning, met momenten voorspelbaar en dan plots in het laatste hoofdstuk gaat alles zo snel. Ik miste vooral de spanning, het is dan ook een ‘thriller’… toch een beetje teleurstellend.

Gevangen – Brooke Morgan
Na een vechtscheiding wil Ellie Walters haar leven weer op orde krijgen. Ze verhuist naar Cape Cod met haar steeds bozere, onhandelbare puberzoon Tim. Als ze verliefd wordt op Joe, de zoon van haar nieuwe buurvrouw, lijkt het lot haar eindelijk weer welgezind. Totdat er dingen gebeuren die verwijzen naar een ongeluk uit Ellies verleden – een tragedie die ze nooit heeft verwerkt. Het lijkt erop dat iemand haar opnieuw wil laten lijden. Als een misverstand een wig drijft tussen haar en Joe en haar band met Tim verbroken dreigt te worden, wordt Ellie steeds wanhopiger. Is er nog een uitweg uit deze nachtmerrie?

Een spannend maar ook bizar boekje… het plot was misschien wat te ver gezocht, maar toch heb ik het boek graag gelezen.

Ik reis alleen – Samuel Bjork
Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

Heel moeilijk om dit boek aan de kant te laten liggen… spannend, een goede opbouw. Een aanrader! Ik ben benieuwd naar het vervolg…

Advertenties

3 gedachten over “Uitgelezen… #thrillers”

  1. Laatst nog ‘Smetteloos’ van Brooke Morgan in m’n handen gehad…een van de vele boeken die hier nog staan om te lezen. Fijn om er hier eens een recensie van te lezen, thanks!!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.