Blog

Stilte voor de storm?

Het is al 3 weken geleden dat we nog iets gehoord hebben van de advocaat van de kopers. Al 3 weken dat we elke dag met een wat-nu-gevoel rondlopen, al 3 weken dat we met een klein hartje onze brievenbus opendoen.

In hun laatste brief blijven ze beweren dat er gebreken gecamoufleerd zijn… 1) zo zijn er meubels verplaatst (niet waar en we kunnen dit bewijzen aan de hand van foto’s), 2) heeft Zoetie hen nooit gewezen op de gebreken (Zoetie heeft die mensen nog nooit gezien) en 3) zijn er gebreken gecamoufleerd door een dakvenster open te zetten (?? – we hebben navraag gedaan en blijkbaar heeft niemand het dakvenster opengezet – de stok om het dakvenster open te zetten is teruggevonden nadat alle meubels eruit waren gehaald en nadat de compromis getekend is).

Ons eerste gedacht na de brieven was, die mensen willen het huis niet meer en ze zoeken een manier om er vanaf te geraken. Ondertussen hebben we al zaken ondervonden, mensen gesproken… dat ze het huis wel willen, maar dat het een geldkwestie is.

Zo waren zij één van de eersten die een hoog bod uitgebracht hebben, om die dan later in te trekken en dit terwijl een mondelinge overeenkomst rechtsgeldig is!
Na een aantal weken zijn ze nog eens komen kijken en hebben ze terug een bod gedaan, deze keer op papier. En ook deze keer nadat ze het bod gedaan hebben, wilden ze de dag nadien nog van de prijs doen. Gelukkig stond alles op papier.

Hier en daar hebben we al inlichtingen gewonnen, hebben we vele mensen gesproken… en zijn we zeker dat we recht in onze schoenen staan, dat hebben wij ook laten weten in onze laatste brief. En nu is het afwachten… we weten dat een compromis geldt als een volwaardige verkoop… toch is er onzekerheid.

Blijven ze volharden met de kans dat ze hun voorschot (€ 20.000,00) kwijt zijn of zal de verkoop dan toch doorgaan? De akte moet getekend worden voor 27/08, dat worden nog spannende dagen met hier en daar onrustige nachten.

Wordt vervolgd…

 

Advertenties

16 gedachten over “Stilte voor de storm?”

  1. Echt niet leuk om zo in onzekerheid te zitten. Ik hoop dat het mag doorgaan! Je hebt wel recht op compensatie als ze hun staart intrekken, maar daar ben je niet veel mee he. Duimen maar!

  2. heel vervelend Flavie…

    een mondelinge overeenkomst is rechtsgeldig , maar je moet het wel kunnen bewijzen…

    uiteindelijk legt de notaris de datum vast…

    en zo’n brief van een advocaat is maar waard wat het waard is..( weinig of niets dus)

    succes gewenst

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.