Persoonlijk

Teleurstellingen… maar ook een lichtpuntje!

Vorig weekend was allesbehalve een rustig weekend! Qua fysiek wel, we zijn op zaterdag gaan wandelen en voor de rest veel geluierd, veel tv gekeken…  maar mentaal was het van volle euforie naar vele teleurstellingen.

Eerst even toelichten: Zoetie heeft een huis te koop staan en aangezien we er niet in wonen, is het gemakkelijker om het over te laten aan een makelaar.

Het begon vrijdagavond, toen kregen we telefoon van de makelaar: proficiat uw huis is verkocht! En eerlijk gezegd, voor een hele schone prijs, meer dan we verwacht hadden. Op zaterdag gingen de mensen komen om de compromis te tekenen.

Zaterdagmiddag kregen we telefoon: die mensen hebben hun staart ingetrokken (teleurstelling nr 1), maar er waren nog kandidaten (voor een lagere prijs, die voor Zoetie ook goed is) en hij ging die contacteren.

Zondagvoormiddag kregen we terug telefoon: die mensen zijn héél erg geïnteresseerd, maar het zit niet goed met hun lening (teleurstelling nr 2). De makelaar heeft ze naar iemand doorgestuurd die alle leningen erdoor kan krijgen. Toen we dit hoorden, hadden we er al geen vertrouwen meer in, maar je weet maar nooit… Als de lening goedgekeurd wordt, dan wordt op dinsdag een compromis getekend.

Dinsdag heeft Zoetie zelf gebeld met de vraag: hoe zit het nu? Ja ja, kom maar af, het is allemaal in orde. Tot we daar waren!! Blijkbaar moeten die mensen eerst hun huis verkopen voor ze een ander kunnen kopen (teleurstelling nr 3). En hun huis is nog niet verkocht, volgens mij stond het zelfs nog niet te koop.
Eerst gingen ze in de compromis zetten dat die mensen 3 weken een optie hebben op het huis, wat wil zeggen dat de verkoop voor 3 weken vaststaat (teleurstelling nr 4). Daar waren we al niet zo gelukkig mee, maar langs de andere kant 3 weken is nu ook zo lang niet. De makelaar kreeg telefoon, na een tijdje komt hij terug en begint hij terug aan zijn verkooppraatje met ineens een voorwaarde van 2 maanden. Toen is de discussie begonnen… hij laat ons komen omdat het allemaal in orde is, maar blijkbaar zijn er vele dingen niet in orde. Die avond werd er dan ook niks getekend. De verkoop blijft zoals het is en ik hoop voor die mensen dat hun huisje vlug verkocht is, zodat ze Zoetie’s huis kunnen kopen.

Maar naast alle miserie en slapeloze nachten is er ook een lichtpuntje… dinsdag hebben we een afspraak met de notaris over de koop van dit huisje… wordt vervolgd!

13 gedachten over “Teleurstellingen… maar ook een lichtpuntje!”

  1. Wauw, zeg maar gerust huis ipv huisje ;-). Wat je makelaar doet kan echt niet. Maak hem maar goed duidelijk dat het boter bij de vis is en je dus valide kopers moet hebben zonder voorwaarden. Wij hebben zonder makelaar verkocht maar hebben dat ook zo gedaan. Als er nog onduidelijkheden waren, zouden we geen compromis getekend hebben.

    1. Ondertussen heeft hij het door dat zijn verkooppraatjes niet (meer) pakken. Hij heeft Zoetie al zo een beetje voor blok gezet door voor hun makelaarskantoor te kiezen, maar bij de verkoop zal het hem niet lukken… we moeten zekerheid hebben!

  2. Wauw, knap huis! Ik duim voor jullie dat het allemaal goed komt. Maar wat jullie makelaar doet lijkt me niet erg correct te zijn hoor. Misschien toch maar even duidelijk maken?

  3. Dat ziet er mooi uit! Ik hoop voor jullie dat het in orde komt met dat huis, beide huizen, dat wat verkocht moet worden en wat jullie willen kopen.
    Succes ermee!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.