Uitgelezen

Uitgelezen… #thrillers

De levenden en de doden in Winsford – Hakan Nesser
Op een avond in november arriveert de mysterieuze Maria in het pittoreske Engelse plaatsje Winsford. Ze betrekt er voor zes maanden een afgelegen cottage. Haar enige voornemen is om haar geliefde hond Castor te overleven. Gaandeweg blijkt dat zevreselijke geheimen met zich meedraagt. Wat gebeurde er dertig jaar geleden in Marokko? Waar is haar echtgenoot? Voor wie rent ze weg?

Een verhaal dat heel traag op gang komt, maar het stoort niet. In ieder hoofdstuk kom je meer en meer te weten, zowel over het heden als verleden en je leeft mee met Maria, met in het achterhoofd: zal haar plan slagen? Een thriller met een heel verrassende ontknoping, een aanrader.

Achter gesloten deuren – BA Paris
Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Een boekje om in één ruk uit te lezen, wat ik ook gedaan heb! Een heel spannende thriller die je niet loslaat. Aanrader!

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Iedere ochtend neemt Rachel dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.
Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? En heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Naar dit boek was ik heel erg benieuwd… zoveel voorstanders, zoveel tegenstanders. In het begin kon ik moeilijk in het verhaal komen, maar eens je in het verhaal zit, wil je gewoon weten wat er nu echt gaande is. Ik heb het boek graag gelezen, het was met momenten verrassend, leest heel vlot, maar van mij mocht het ietsjes spannender zijn.

Advertenties

9 gedachten over “Uitgelezen… #thrillers”

      1. Die vond ik goed, maar van wat ik gehoord heb van het boek neemt ie wel een heel andere invalshoek. Ik heb er alvast wel van genoten!

  1. Achter gesloten deuren heb ik dit weekend ook in 1 ruk uitgelezen! Wat een bizar verhaal he? Meisje in de trein las ik vorig jaar en viel me ergens een beetje tegen.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.