Persoonlijk

Mijn favoriete boeken van 2016…

skoob

Mijn leesdoel van vorig jaar (70 boeken) was evenveel als het jaar daarvoor, een jaar waarin ik 83 (!!) boeken gelezen heb. Dus ik dacht… een makkie! Vorig jaar las ik uiteindelijk ‘maar’ 58 boeken, goed voor 21.045 blz. Wat al bij al ook niet slecht is natuurlijk!
Door het lezen van boeken die minder mijn ding waren, maar die ik las in opdracht van de Book Challenge, zorgde dit ervoor dat ik veel minder las, ook veel minder goesting had om te lezen. En de nieuwe smartphone zorgde ook voor TE veel afleiding (instagram-pinterest), nu soms nog… maar het valt heel goed mee 🙂

Wat zijn nu mijn favoriete gelezen boeken van 2016?

Iene Miene Mutte – MJ Arlidge
Een thriller die mij heel lang bijgebleven is… leest vlot (korte hoofdstukken), je zit direct in het verhaal, heel spannend en dit vanaf de eerste bladzijde… zo’n boeken wil ik vaker lezen!

Vaderwraak – Roslund & Hellström
Een boek waar ik niet goed van was… hoe ga je als ouder om met zo’n situatie? Een boek dat je ook aan het denken zet… wat is goed? Wat is fout? Een heel indrukwekkend boek om te lezen, omdat je weet… dit kan echt gebeuren… en wat zou jij doen?

Norwegian Wood – Haruki Murakami
De zoektocht naar liefde, vriendschap, het web van gevoelens, leven en dood…
Van zodra je begint te lezen voel je zo mee met de hoofdpersonage dat het zo moeilijk is om het boek aan de kant te leggen. Ik vond het een heel aangrijpend verhaal en tevens het mooiste boek dat ik al gelezen heb van Murakami.

Sterrenstof – Priscille Sibley
Een heel aangrijpend verhaal over de keuze: leven of dood. Geen alledaagse roman, maar eentje met dat tikkeltje meer. Vanaf de eerste bladzijde zit je middenin het verhaal en het laat je niet meer los.

Mea Culpa – Clare Mackintosh
Het eerste deel kwam traag op gang en ineens lees je deel twee en kon ik niet anders dan verder lezen tot het boek uit was. Een boek vol verrassende wendingen! Ik heb heel erg genoten van dit boek, een echte aanrader voor de thriller-fans.

Wat was jouw favoriete boek van 2016?

some-books-you-read-some-books-you-enjoy-but-some-books-just-swallow-you-up-heart-and-soul-quote-1

Advertenties

7 gedachten over “Mijn favoriete boeken van 2016…”

  1. ‘Vaderwraak’ en ‘Norwegian Wood’ heb ik gelezen. Inderdaad mooie, goede boeken. Ik las ca 40 boeken in 2016 maar ik herinner me veel goede boeken maar geen echte ‘topper’ die eruit springt. ‘Het huis van de Moskee’ – Kader Abdolah – vond ik mooi, las ik in 2016 maar is natuurlijk veel eerder gepubliceerd.

  2. Wow zo veel gelezen!!! Ik denk dat ik er 26 gelezen heb of zo, ze stonden niet allemaal op Goodreads. Ik ben wel een trage lezer maar nu mijn smartphone verslaving aan banden wordt gelegd, merk ik dat ik meer lees. Instagram en pinterest zijn van mijn telefoon gezwierd.

    Die Murakami wil ik ook lezen. Ik heb ooit één boek gelezen en ik heb het graag gelezen.

    Mijn beste boeken van 2016: Herman Brusselmans, Erik Vlaminck (de Zwarte Brug), Driemaal bij dageraad van Alessandro Baricco

  3. Ik moet toch echt maar eens wat gaan lezen van Murakami want deze meneer zie ik wel op meerdere blogs voorbij komen, ik word er nu toch wel erg nieuwsgierig naar. Zelf las ik ook heel wat minder, misschien hooguit 40 boeken of zo. Ik heb ze voor het eerst in jaren niet geteld en dus ook niet bijgehouden waardoor ik nu ook niet zo goed weet welk boek ik nu het leukste/beste vond.

  4. Ik denk dat dat (naast een accuut gebrek aan tijd) bij mij ook een grote rol heeft gespeeld: te veel boeken tegen mijn zin gelezen omdat op dat moment mijn hoofd er niet naar stond. Soms wilt ge gewoon aan één stuk door thrillers of chicklit lezen, gewoon puur ter ontspanning, en als er dan een paar dikke ‘literatuur’-boeken liggen te wachten ja dan is de goesting ver te zoeken… Dat ben ik dus dit jaar beter aan het doen! Lezen moet plezant blijven he.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s