Persoonlijk

Bevorderen is niet aanwerven…

stay-positive

Er is meer nieuws over het bevorderen van ons niveau.

Nu blijkt dat het examen dat we vorig jaar gedaan hebben (een bevorderingsexamen), niet meetelt en dat we een nieuw examen moeten doen, een aanwervingsexamen (we werken er al meer dan 14 jaar). Als we geslaagd zijn, is er nog een 2e examen in maart,
dan moeten we een cursus van ongeveer 300 blz blokken en als laatste is er nog een interview. Ze spraken in Brussel van een formaliteit, maar dit is toch meer dan zomaar een formaliteit. En hoe komen ze er bij om ons een aanwervingsexamen te doen, terwijl wij willen bevorderen.

Eerst kregen we 4 contracten van 6 maanden voor we een contract van onbepaalde duur kregen. Daarna kregen we positieve evaluaties. Hebben we ons nog niet genoeg bewezen dat we onze job kennen en goed doen?
Ik doe er aan mee, enerzijds omdat het verwacht wordt en anderzijds omdat ik het wil proberen, maar het zal toch niet simpel zijn.

En als ik even cru mag zijn… wij doen al die jaren al het werk van het niveau waar we willen naar bevorderen, maar krijgen de verloning niet. En nu gaan ze het ons nog heel moeilijk maken ook, maar geld uitgeven aan andere (nutteloze) dingen kunnen ze wel. Nog maar te zwijgen over de lonen van de mensen die boven ons staan, die ze heel gemakkelijk verdienen qua het werk dat ze maar moeten doen… zucht!

Gelukkig doe ik mijn job graag en ben ik blij dat ik elke dag iets kan doen wat ik graag doe. Bij Zoetie ligt dit anders en meer en meer geraakt die gefrustreerd, net zoals bij andere collega’s. Elke keer opnieuw geven ze ons een beetje hoop, om daarna het deksel op onze neus te krijgen.
Zo zijn er ook collega’s verplicht geweest om het werk te doen van een heel hoog niveau met de nodige verantwoordelijkheden. Weigeren mag, maar is niet aan te raden, want dan worden er negatieve evaluaties gegeven. Maar te weten dat je dezelfde job moet doen als iemand die wel is kunnen bevorderen naar dat niveau en te weten dat die tussen de € 300 à € 500 per maand meer verdiend dan jou… dat wringt!

Het enige dat we willen is waardering en de juiste verloning naar werk… wordt vervolgd!

Advertenties

21 gedachten over “Bevorderen is niet aanwerven…”

 1. Ik snap je volledig! Mijn man zit een beetje in die situatie. Hij heeft het diploma voor een niveau A en doet werk dat ver buiten zijn originele takenpakket ligt, maar de functie is niveau B en om te bevorderen moet er budget zijn en goodwill bij de top… Bovendien moet hij dan naar Brussel terwijl hij nu in eigen stad werkt… Ze maken het hem niet gemakkelijk. Zelf heb ik dan weer ervaring met werk moeten doen van een niveau hoger zonder ervoor betaald te worden. Ik heb dat geweigerd en dat is me niet in dank afgenomen. Voorlopig dulden ze het, maar ik weet niet hoe lang dat zal duren… Toch ongelofelijk dat ze het personeelsbeleid zo slecht aanpakken!

  1. Werk weigeren is altijd riskant, ook al sta je recht in je schoenen. Zoetie heeft dit gedaan maar het is hem niet in dank afgenomen, met de uitleg ‘iedereen doet niet het werk qua zijn/haar niveau’. Maar als er nooit reactie komt, blijven de bazen er van ‘profiteren’ dat men maar gewoon doet wat men vraagt.
   In plaats van hun personeel te motiveren, geraken er meer en meer mensen gedemotiveerd en het is niet alleen op onze dienst… je hoort het overal!

   1. Dat vond ik dus ook, dat het verkeerd zou zijn als iedereen het zonder problemen zou slikken. Vooral omdat het bij ons niet de gewoonte is en ze daarmee een stap zetten die een gevaarlijk precedent kan zijn.

 2. Eerst een positiefje -> je hoofding is mooi !
  ‘k Begrijp je, en ’t is in elke wereld zo’n beetje hetzelfde.
  ‘k Ben aan ’t bouwen (een voorbeeld), 3 weken voor de oplevering brandt het/mijn huis af. De ‘bouwer’ is maar half verzekerd. Om financieel nooit meer te boven te komen…
  Lie(f)s.

 3. dat komt me bekend voor Flavie..

  ik heb ook moeten vaststellen dat collega’s zo iets meemaakten

  of hoe de overheid haar personeel motiveert..

  meen knappe ‘hoofding” heb je geplaatst

  prettige dag

 4. Oh maar je werkt voor de overheid, lieve Flavie. Dat zijn procedures en nog eens procedures. Ik ben wel na iets meer dan twee jaar afgezet, omdat ze perse een aanwervingsexamen moesten doen dat opengesteld was voor externen en iemand anders bleek daar beter op te scoren. Op mijn werk hadden ze niets aan te merken. Op dat examen wel.
  Makkelijk hoor, overheidsdiensten. Daar hoef je niet te werken (lees: hoge dosis sarcasme)

  1. Oh zo jammer voor je Saar! Zo is de overheid…
   De gouden tijden van ‘het niet werken bij de Overheid’ zijn allang passé… integendeel!! Wij moeten elke dag noteren op een timesheet wat we gedaan hebben… zorgt voor veel frustraties als je eens een moeilijk dossier hebt en weinig aantal en zorgt voor frustraties onderling met de collega’s.

   1. Begrijp ik zeker wel! Eenvoudig is het niet. En de waardering van je medemens blijft ook echt uit. Mijn Lief werkt voor een ocmw en hij zegt heel vaak dat het gebrek aan respect van mensen om hem heen gewoon frustrerend is…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.