Uitgelezen

Gelezen in december…

winter-books.jpg

Empire Falls – Richard Russo
Het stadje Empire Falls in Dexter County, Maine, heeft betere tijden gekend. De hout- en textielindustrie die het kloppende hart van de gemeenschap vormden, zijn langzaam doodgebloed. De indrukwekkende fabrieken van de eens zo machtige Whiting-familie zijn niet meer dan een schimmige herinnering aan de grandeur van vroeger tijden.
En te midden van de ruïnes van het Whiting-koninkrijk werkt Miles Roby al twintig jaar lang in de Empire Grill. Samen met de andere inwoners van Empire Fall blijft hij hopen – tegen beter weten in – dat eens het tij zal keren.

Een heel aangenaam boek om te lezen… een verlaten stadje met nog een aantal inwoners, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis. Ondanks de vele pagina’s een boek dat heel vlot leest, met momenten komisch, zelfs spannend… ik heb het graag gelezen.

Avenue van de Mysteriën – John Irving
Juan Diego is een veertienjarige jongen die in Mexico in armoede opgroeit. Zijn dertienjarige zus Lupe kan de gedachten van sommige mensen lezen, en denkt te weten wat de toekomst brengt. Over het verleden heeft ze meestal gelijk: ze kent de ergste dingen die je zijn overkomen zonder dat je er iets over hebt gezegd.
Ze heeft minder vaak gelijk over wat er in de toekomst zal plaatsvinden, maar het is een grote last wanneer je ervan overtuigd bent dat je weet wat er gaat gebeuren met jezelf of met iemand van wie je houdt. Waartoe is een dertienjarig meisje in staat als ze denkt de toekomst te moeten veranderen?
Op latere leeftijd onderneemt Juan Diego een reis naar de Filipijnen. Hij wordt vergezeld door zijn dromen en herinneringen en denkt terug aan zijn bewogen jeugd in Mexico.

Dit is het eerste JI-boek dat ik echt niet graag gelezen heb. Ik heb doorgezet om de eerste 100 blz. te lezen, maar ik ben gestopt… ik kreeg geen vat op het verhaal. Jammer! 

Natuurlijke oorzaken – James Oswald
Zestig jaar geleden werd een jong meisje brutaal om het leven gebracht. Haar inwendige organen bleken verwijderd en haar lichaam ritueel verminkt. Tot nu lag ze onontdekt in een verzegelde ondergrondse kamer. Voor de politie van Edinburgh is de oude en koude zaak geen prioriteit, maar onderzoeksrechter McLean is gebiologeerd door de rituele moord en de zes snuisterijendozen rond het lijk. Wanneer Edinburgh geschokt wordt door een reeks bloedige moorden, die duidelijk verband met elkaar houden, duikt dezelfde naam op. Wanneer McLean steeds dieper begint te graven, beseft hij dat het meest irrationele antwoord wel eens het enige juiste zou kunnen zijn…

Een verhaal dat goed in elkaar zit, maar af en toe was ik precies het noorden kwijt… veel personages, veel gebeurtenissen door elkaar. Op het einde komt het wel tot zijn recht en heb je door hoe het zit, maar ik vond het met momenten verwarrend lezen. 

Advertenties

7 gedachten over “Gelezen in december…”

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.