Op 02/04/2016 gingen we (eindelijk) nog eens op wandel, een wandeling uit de Libelle.

Vol wandelgoesting richting Ursel… de wandelschoenen aan… en weg-zijn-wij.
Samen wandelen is genieten van het samenzijn, de natuur maar ook echt tijd hebben voor elkaar.

We begonnen onze wandeling en natuurlijk ook ons gebabbel… ineens bij een kruispunt zagen we dat een knooppunt overgeslagen hadden. Een klein stukje terug en daar dan een weggetje inslaan. Of toch niet… toen we aan het weggetje stonden, was het afgesloten met ketting waar een bordje aanhing: privaat, ook de knooppuntenpaal was weg.
Zoetie overwoog om er toch door te wandelen, want zo geraakten we naar ons volgend knooppunt… ik de schijtluis zag dat niet zitten…
Uiteindelijk hebben we onze weg toch verder afgelegd via de gewone weg. Ook hadden we gezien dat er op het einde van het afgesloten weggetje een hele hoop hout lag, dus was er geen mogelijkheid om nog via die weg te wandelen.

Op een gegeven moment kwamen we al voor de 3de keer de meneer met de hond tegen en we geraakten aan de praat over het afgesloten weggetje. De nieuwe vriend van de mevrouw die daar woont, vindt het niet kunnen dat er wandelaars, fietsers of mountainbikers passeren en daarom heeft hij het weggetje afgesloten… zomaar.
De buurtbewoners willen dit niet, ook voor de wandelaars is het heel verwarrend (een ontbrekend knooppunt), er worden ook mountainbiketochten georganiseerd die via dit weggetje lopen… ondertussen zit het in de handen van de gemeente, dus dat krijgt zeker nog een staartje.

Ook zijn wij een krak in het volgen van een wandeling in de omgekeerde richting en ook deze keer was het weer van dat. Zelfs de meneer met de hond kon het niet laten om het te zeggen 🙂

Omgekeerd of niet… het was een deugddoende wandeling… hier en daar bloemetjes… een paard met hele grote tanden… de meneer met de hond…
De wandeling was normaal 10,2 km lang, maar door ons gebabbel liepen we ons laatste knooppunt voorbij en zo hebben wij 11,15 km gewandeld.

Hop naar de volgende wandeling!

Advertenties