Uitgelezen

Gelezen in januari…

Read-books-480x318

Nacht van het kwaad – Ken Follet
1933. Terwijl het Derde Rijk aan een sluipende opmars begint, proberen vijf met elkaar vervlochten families zich staande te houden in de schaduw van gebeurtenissen die de wereld voorgoed zullen tekenen. In dit indrukwekkende tweede deel van de Century-trilogie zoekt een dappere nieuwe generatie zich een weg in een door oorlog geteisterde wereld.

Deel 2 van een trilogie waarin dezelfde families (uit deel 1), deze keer WO II proberen te overleven. Een prachtig verhaal! Een heel dik boek dat vlot leest, ik vond dit deel beter dan het eerste.

De boerderij – Tom Rob Smith
Voor Daniel komt het als een schok dat zijn moeder, Tilde, is opgenomen in een inrichting. Ze lijdt aan achtervolgingswaanzin, beweert Daniels vader. Maar Tilde, inmiddels ontsnapt, vertelt een heel ander verhaal. Wie van de twee vertelt de waarheid?

Na het lezen van ‘Kind 44’ was ik blij toen ik zag dat er een nieuw boek in de bib lag van Smith. Het boek leest vlot, is spannend maar ik miste toch iets meer spanning. Een beetje teleurstellend.

Noem me bij jouw naam – André Aciman
Noem me bij jouw naam is het verhaal van een gepassioneerde vriendschap tussen Elio, een muzikale en erudiete jongen, en de Amerikaanse intellectueel Oliver, die als zomergast bij Elio’s ouders aan de Italiaanse kust verblijft. Aanvankelijk veinzen ze onverschilligheid jegens elkaar, maar wat er werkelijk sluimert is onweerstaanbare aantrekkingskracht.

Een mooi geschreven verhaal over liefde, verwarring en wederzijdse gevoelens en dit tijdens een zomervakantie onder de Italiaanse zon, in een prachtige villa. Een verrassend goed boek.
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 21) Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is

Joyland – Stephen King
Devin Jones heeft het best naar zijn zin in het amusementspark Joyland waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zo naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.
Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Grey, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier…

Met veel enthousiasme aan dit boek begonnen… het leest vlot, je wilt blijven lezen.. maar naar mijn gevoel gebeurt er niet veel en vond ik het voorspelbaar. Ook is het niet echt het horrorverhaal dat je moet gelezen hebben.
Ik heb dit gelezen in opdracht van de Book Challenge, maar weet je een ander (wel) goed horror verhaal, ik hoor het graag…
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 2) Een horror boek

21 gedachten over “Gelezen in januari…

 1. De boeken van Ken Follett al een paar keer in mijn handen gehad maar ze spraken mij niet helemaal aan. Ik had telkens een heel saaie verwachting. Misschien moet ik het een kans geven na het lezen van je commentaar.
  En Joyland vond ik ook geen horrorverhaal. Ik weet niet of het ook zo bedoeld was. Een fijn verhaal om te lezen en ondergedompeld te worden in de sfeer, het gaf mij ook niet dé voldoening zoals bij andere boeken van King.

 2. Ken Follett heeft prachtige dingen geschreven, pilaren naar de hemel en zo. Man wat heb ik dat graag gelezen. Maar ik hou niet zo van oorlogsverhalen…

   1. Het is ontzettend mooi, ik had zo een spijt dat het boek uit was, en dat heb ik niet zo vaak meer.

 3. Ik wil ze allemaal wel lezen! Die trilogie van Ken Follett staat al lang op mijn lijstje, ik las wel zijn vorige boeken en was fan. Heb je “De kooi” van Josh Malerman gelezen?

 4. Van Ken Follet heb ik vroeger verscheidene romans gelezen. Ik vond hem wel goed.
  Ik wist niet dat er een nieuw boek was van Tom Rob Smith? Kind 44 heb ik in één ruk uitgelezen.
  Stephen King vind ik niet meer wat ie ooit is geweest. Maar dat kan aan mij liggen.
  Groetjes !

 5. Misschien moet ik die serie van Ken Follet toch een kans gaan geven. Het verhaal spreekt me op zich wel aan maar op de een of andere manier bij het doorbladeren van het boek, had ik er zo op het eerste oog weer niks mee…

 6. Na ‘noem me bij jouw naam’ heb ik toch enkele maanden last gehad van verkeerde beelden in mijn hoofd bij het zien van perziken en aanverwanten… Maar ik vond het een heel mooi boek!
  Joyland had ik te veel verwachtingen van… ik vond het maar saai.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.