Persoonlijk

2016 het jaar van de lijstjes…

De laatste maanden van vorig jaar had ik het gevoel dat alles zowat in het honderd liep. Hier en daar werd er op kleine briefjes geschreven wat er nog gedaan moest worden, hoeveel boeken werden er gelezen, hoeveel km werd er al gewandeld…
Ondanks mijn goed geheugen… kon ik het allemaal niet meer bijhouden!
Een nieuw jaar… een nieuwe poging.

Boekenlijstje…
Vorig jaar ben ik hiermee begonnen en ieder gelezen boek werd keurig opgeschreven in een boekje, een groot succes!

Bloglijstje…
Eerder een blogkalender… door de drukte schrijf ik geregeld blogjes op voorhand om die dan later te posten.
Begin dit jaar was ik begonnen met een elektronische kalender om een overzicht te hebben (ik hou er niet van om meerder blogjes per dag te posten), maar in de Flow zat er deze maand een handige kalender waar ik op aan kan aanduiden wanneer welk blogpostje verschijnt.

Budgetlijstje…
Ik ben van nature een spaarder, maar toch vraag mij (bijna) elke maand af, waar zijn al mijn eurootjes naartoe? Door het bijhouden van de inkomsten/uitgaven heb ik een beter zicht naar waar de centjes allemaal gaan. Het is zelfs zo… dat er minder uitgegeven wordt… maakt van mij nog een grotere spaarder.
Ook staat er volgend jaar iets groots te gebeuren… iedere euro nu gespaard, is volgend jaar gemakkelijker uitgegeven 😉 .

Vrijetijdslijstje…
Fatburning – badminton – thuis work-out… allemaal goed en wel, maar dit werkt alleen bij mij als er een schema is. Op maandag dit, op dinsdag dat, op woensdag… De laatste maanden liep dit veel te veel door elkaar zodat ik het om den duur niet meer wist wat doen en dan ook niks meer deed.
Elke maand een duidelijk schema maakt het voor mij ook gemakkelijker om het te doen en vol te houden.

To-do/boodschappenlijstje
Het klassiek lijstje die iedereen welk kent… ik gebruik dit meer en meer en merk hoeveel gemakkelijker alles dan gaat.
Net zoals een boodschappenlijstje, zo ben ik op een kwartiertje binnen en buiten. Ik schrijf de boodschappen op volgens de indeling van de winkel, zodat het winkelen heel vlot gaat.

il_430xN.66053948
Het lijkt misschien elke maand onbegonnen werk,
maar de lijstjes maken mij een pak rustiger.

Hoe zit het bij jullie?
Werken jullie ook met lijstjes?

Advertenties

18 gedachten over “2016 het jaar van de lijstjes…”

 1. Lijstjes for the win! Ik maak m’n boodschappenlijstjes ook altijd volgens de volgorde van de winkel, en heb hier ook lijstjes met films die ik nog wil zien, plaatsen die ik nog wil bezoeken, … Zonder lijstjes zou ik verloren zijn 🙂

 2. Op welk lijstje heb je al je lijstjes gezet?? 🙂 🙂
  Ik heb er abosluut niks mee en kom toch tot meeste dingen die ik wil doen!
  Dat is wss de schuld van mijn vader vroeger, alles moet strikt zijn, gepland worden, uren vastgelegd .. Grrrr…. Ik heb er een degout aan over gehouden 😦

 3. Wij hebben een boodschappenlijst, en daar wordt alles op aangekruist wat uit de voorraadkast gepakt is.
  Verder een gewoonte dier, elke week even de bankrekening checken, voor de rest gaat bijna automatisch……..
  en voor de rest… we zien wel, of ik hoor het wel van de vrouw. 😉

 4. Ik schreef vroeger ook mijn boodschappenlijstje volgens de volgorde van de winkel, maar omdat ik onlangs veranderd ben van vaste winkel en die volgorde nog niet ken, lukt dat nog niet goed. Wat doe ik wel? Ik neem een notitieboekje mee tijdens het winkelen, ik schrijf de dagen van de week op en dan het vlees dat ik in mijn karretje leg per dag met daarbij dan de groenten die ik erbij wil eten. Ik let er dan goed op dat ik evenveel vlees als groenten heb en maak thuis een degelijk weekmenu.

 5. ik maak altijd lijstjes. Als ik het niet opschrijf ben ik het kwijt! Ik ben nu begonnen met een lijstje van de boeken die ik in 2016 lees, toen ik mijn overzichtje trachtte te maken eind december bleek er al veel foetsjie!

 6. Een boodschappenlijstje maak ik altijd.. Ook in volgorde van hoe alles te vinden is in de supermarkt. Gaat lekker snel zo 🙂
  En ik hou een elektronische kalender bij, waar ik alles netjes invul.
  En soms.. heel soms al eens een lijstje wat ik zeker die bepaalde dag moet doen

 7. Ik ben meer van de opvullijstjes. Lijstjes met gelezen boek, lijstjes met gekeken afleveringen van series, lijstjes met gespeelde muziekstudies, lijstjes met bereden rollercoasters,….
  Stress dat ik daar op een gegeven moment van kreeg want ik wilde die lijstjes zo snel mogelijk vullen. Maar zonder die lijstjes weet ik op een gegeven moment niet meer wat ik gedaan heb en ben ik de draad kwijt. GRMBL :p

 8. Lijstjes is voor mij uitgevonden vrees ik,…..alles wordt hier genoteerd,….van boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, weekmenu’s, in-uitgaven, whislist, cadeauideeën, leuke sites, leuke plekken of restaurantjes,….en alles in evernote, mijn handig online notaboekje met zoekfunctie,…

 9. Ik maak niet vaak lijstjes eigenlijk. Behalve voor boodschappen en dat doe ik met de app WunderList. Mijn smartphone heb ik toch altijd bij de hand en ik kan afvinken wat ik net gekocht heb.
  Als ik echt iets moet onthouden en voor langere tijd, dan zal ik het wel opschrijven.

 10. Ik raak mijn hoofd ook soms kwijt, ik probeer alles in een schriftje bij te houden, dat werkt soms, maar vaak heb/neem ik niet de tijd om eraan te werken hoewel het me toch veel rust geeft als ik weet dat het allemaal daarin staat, binnen handbereik, zodat ik er niet meer aan moet denken. Evernote is een grote digitale hulp, als ik je een tip mag geven, maar ik vind papier 1000x leuker 0:-)

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.