Het was een fantastische zomer… we hebben vele mooie plekjes gezien… lekker gegeten… er waren ijsjes… dessertjes… allemaal voor een totaal van + 2,5 kg… oeps!

Niet dat dit zo’n ramp was… maar toch… tijd voor verandering!
Terug gezonder eten… meer water drinken… maar vooral meer bewegen.

De dag voor de ommekeer heb ik mezelf eerst gemeten… bovenarm – taille – heup – dij.

Elke dag schreef ik op wat ik at (in eenย  WW-dagboekje)… hoeveel er nog gegeten kon worden… heb ik wel genoeg fruit gegeten… genoeg water gedronken… en dit een maand lang.
Het mag gezegd… de eerste 2 weken hield ik er mij elke dag aan… eens ik het terug een beetje gewend was, werd er wel eens een “snoep”-dag ingelast… een dag waarop alles gegeten mocht worden… de boog moet niet altijd gespannen staan… ๐Ÿ˜‰

De eerste dagen was het echt afkicken van de suikers… hoofdpijn dat ik gehad heb! Na een aantal dagen was dit gelukkig over.

Door het opschrijven was ik mij echt bewust van wat ik allemaal at… hoe er beter gegeten kon worden… bv goed ontbijten… opstaan en eten, ik kan het nog steeds niet… maar ik probeer elke dag mijn kommetje (yoghurt, muesli, appel) op het werk op te eten en dit voor 9u. De eerste keren kreeg ik het maar voor de helft op… ondertussen eet ik mijn kommetje al volledig leeg.

’s Middags wordt er nog steeds warm op het werk gegeten… niet de meest gezonde keuken (groot keuken) maar toch is het mogelijk om zo ‘gezond’ mogelijk te eten… een klein beetje saus vragen… geen frietjes maar 1 bolleke puree (ook niet het meest gezonde maar de patatjes zijn echt niet te eten op het werk… echt niet! En je krijgt altijd 2 bollekes puree, terwijl 1 ook al meer dan genoeg is).
Er kan ook koude schotel gegeten worden die vol ligt met groentjes (gezonder kan niet!), kleine broodjes, soep, saladbar… keuze genoeg.

Ook probeer ik (en dit lukt mij het minst van al) om een 3 uurtje te eten op het werk, een stukje fruit natuurlijk. Ook al ligt het op mijne bureau meestal valt het mij te laat in om het op te eten… dat kan dus beter… maar we zijn op de goede weg.

Na een maandje gezonder leven… was het tijd om nog eens te meten…

De resultaten:
bovenarm -0,5 cm / taille -7,5 cm / heup -6 cm / dij – 5 cm

Ik had nooit gedacht dat het zoveel kon zijn… ik vind het nog steeds ongelooflijk!

De combinatie van gezond eten en sporten… het werkt!

98e0d4a838a6aab7c250006779c0cf78

Advertenties