Persoonlijk

Weg met die vakantiekilo’s…

Het was een fantastische zomer… we hebben vele mooie plekjes gezien… lekker gegeten… er waren ijsjes… dessertjes… allemaal voor een totaal van + 2,5 kg… oeps!

Niet dat dit zo’n ramp was… maar toch… tijd voor verandering!
Terug gezonder eten… meer water drinken… maar vooral meer bewegen.

De dag voor de ommekeer heb ik mezelf eerst gemeten… bovenarm – taille – heup – dij.

Elke dag schreef ik op wat ik at (in een  WW-dagboekje)… hoeveel er nog gegeten kon worden… heb ik wel genoeg fruit gegeten… genoeg water gedronken… en dit een maand lang.
Het mag gezegd… de eerste 2 weken hield ik er mij elke dag aan… eens ik het terug een beetje gewend was, werd er wel eens een “snoep”-dag ingelast… een dag waarop alles gegeten mocht worden… de boog moet niet altijd gespannen staan… 😉

De eerste dagen was het echt afkicken van de suikers… hoofdpijn dat ik gehad heb! Na een aantal dagen was dit gelukkig over.

Door het opschrijven was ik mij echt bewust van wat ik allemaal at… hoe er beter gegeten kon worden… bv goed ontbijten… opstaan en eten, ik kan het nog steeds niet… maar ik probeer elke dag mijn kommetje (yoghurt, muesli, appel) op het werk op te eten en dit voor 9u. De eerste keren kreeg ik het maar voor de helft op… ondertussen eet ik mijn kommetje al volledig leeg.

’s Middags wordt er nog steeds warm op het werk gegeten… niet de meest gezonde keuken (groot keuken) maar toch is het mogelijk om zo ‘gezond’ mogelijk te eten… een klein beetje saus vragen… geen frietjes maar 1 bolleke puree (ook niet het meest gezonde maar de patatjes zijn echt niet te eten op het werk… echt niet! En je krijgt altijd 2 bollekes puree, terwijl 1 ook al meer dan genoeg is).
Er kan ook koude schotel gegeten worden die vol ligt met groentjes (gezonder kan niet!), kleine broodjes, soep, saladbar… keuze genoeg.

Ook probeer ik (en dit lukt mij het minst van al) om een 3 uurtje te eten op het werk, een stukje fruit natuurlijk. Ook al ligt het op mijne bureau meestal valt het mij te laat in om het op te eten… dat kan dus beter… maar we zijn op de goede weg.

Na een maandje gezonder leven… was het tijd om nog eens te meten…

De resultaten:
bovenarm -0,5 cm / taille -7,5 cm / heup -6 cm / dij – 5 cm

Ik had nooit gedacht dat het zoveel kon zijn… ik vind het nog steeds ongelooflijk!

De combinatie van gezond eten en sporten… het werkt!

98e0d4a838a6aab7c250006779c0cf78

Advertenties

17 gedachten over “Weg met die vakantiekilo’s…”

  1. Flavie, als er nu iemand is die zich geen zorgen hoeft te maken over een paar kilootjes meer, dan ben jij het wel. Maar als je je er beter bij voelt moet je dat zeker doen.

  2. Je bent op de gezonde goede weg, Flavie. Zelf ben ik de laatste maanden ook 15 kg afgevallen (mijn omtrekken heb ik niet gemeten). Kleinere porties, meer groenten, meer water en meer bewegen zijn ook bij mij de sleutelwoorden.
    Groetjes !

  3. Goed bezig! Zo herkenbaar! Ik kwam dit weekend terug van een maand reizen in Amerika. Nou, makkelijk gezond eten vinden is daar wel een dingetje. Dus ben echt aangekomen (want hun hambugers en milkshakes zijn tegelijkertijd ook waanzinnig lekker). Nu weer aan de slag met mijn normale eetpatroon en ik zie al verschil.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s