Uitgelezen

Gelezen in augustus…

101113-lifestyle-meditation-book-beach-relax-calm-vacation-reading

Blijkbaar werd er meer gelezen in augustus en heb ik een aantal boeken over het hoofd gezien… gelukkig schrijf ik alles netjes in een schriftje om toch een beetje een overzicht te hebben. Hier is dan deel 2 van de gelezen boeken in augustus…

Niet geschikt als moeder – Els De Schepper
ls Els de Schepper ongepland zwanger wordt, staat haar onafhankelijke leven op zijn kop. Als ze haar kindjes ook nog eens verliest, wordt het nog harder door elkaar geschud. Maar de kinderwens is aangewakkerd en Els beslist om over te gaan tot adoptie. Dat blijkt niet evident voor een alleenstaande vrouw van veertig met onregelmatige werkuren. Er volgt een lange, bikkelharde en vaak ongelijke strijd en een confronterende reis langs kille verhoorkamers en slopende rechtbankzittingen tot bij de lijmsnuivende straatkinderen in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. En wanneer Els eindelijk de toelating krijgt om te adopteren, wordt ze ziek.
Niet geschikt als moeder is het pakkende en persoonlijke relaas van een woelige periode uit het leven van de succesvolle artieste. Een inspirerend verhaal over keuzes maken, verlies en aanvaarding. Over oordelen en beoordeeld worden. Over verwachtingen en je eigen pad volgen.

Een boekje over verlies… de lange weg naar adoptie… keuzes maken… een boekje dat ik graag gelezen heb.
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 3) Een non-fictie boek.

Magiër – Raymond Feist
Puc en Thomas zijn twee keukenjongens die ervan dromen ooit een held te worden. Op een dag stuiten ze op een scheepswrak dat is aangespoeld op het strand vlak bij het kasteel. Ze ontdekken dat legers van een verre wereld een manier hebben gevonden om door een scheuring in de werkelijkheid Midkemia aan te vallen. Terwijl Thomas traint als soldaat en Puc een leerling-magiër is, groeien ze langzaam uit tot de helden die ze willen zijn, terwijl de oorlog hun leven – en hun vriendschap – voorgoed verandert.

Fantasy is niet aan mij besteed en ook deze keer werd dit bevestigd. Op zich zit het verhaal heel goed in elkaar en is het heel mooi geschreven, maar ik mis de nodig fantasie om het me allemaal levendig voor te stellen. En ook… er kwam maar geen einde aan al die oorlogsvoeringen… stukken die ik echt niet graag las. 
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 4) Een fantasy boek

In de hel van Guantanamo – Murat Kurnaz
Als de 19–jarige Murat Kurnaz in 2001 naar Pakistan reist om een Koranschool te bezoeken, heeft hij geen flauw idee welke ellende hem te wachten staat. Kort voor zijn terugkeer wordt hij gearresteerd en naar het Afghaanse Kandahar gedeporteerd, waar hij in een geheime gevangenis zwaar mishandeld wordt. Uiteindelijk brengen de Amerikanen hem naar het gevangenenkamp Guantánamo op Cuba. Al snel komen zij erachter dat Murat onschuldig is
maar desondanks moet hij bijna zes jaar de hel van Guantánamo verdragen: verhoren, martelingen, isoleercel, eindeloze vernederingen. Pas in 2006 wordt hij vrijgelaten.

Een waargebeurde verhaal over een onschuldig gevangenschap in Guantanamo. Verschrikkelijk en schokkend om te lezen wat er daar gaand was (is). Een schande dat dit in de 21e eeuw nog mogelijk is.
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 10) Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten.

Vleuggellam – Randy Susan Meyers
De kindertijd van Lulu en Merry was altijd al verre van rooskleurig, maar op de dag voor Lulu’s verjaardag neemt het leven van de zusjes wel een heel dramatische wending. Hoewel hun vader niet meer bij hun in huis woont, staat hij op een dag aangeschoten voor de deur. Lulu durft hem de toegang niet te weigeren, ook al heeft haar moeder gezegd hem nooit meer binnen te laten. De confrontatie leidt tot een ruzie en kort daarna treft Lulu haar moeder levenloos op de keukenvloer. Hoewel Lulu en Merry in de jaren erna het verleden proberen te laten rusten, torsen zij ieder op hun eigen manier het drama uit hun jeugd met zich mee in de wetenschap dat hun vader ooit weer vrij komt.

Een mooie roman over 2 zussen die hun weg zoeken in hun verdere leven na de moord op hun moeder door hun vader. Elk gaan ze hiermee om op hun manier… de schuldgevoelens… vergeving… ondanks hun verschillende meningen… houdt de liefde hen voor altijd samen.

Een gedachte over “Gelezen in augustus…

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.