Uitgelezen

Gelezen in augustus…

101113-lifestyle-meditation-book-beach-relax-calm-vacation-readingAfter 1 – Hier begint alles – Anna Todd
De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

Een liefdesverhaal over 2 jonge mensen uit totaal 2 verschillende werelden die halsoverkop verliefd worden… Een verhaal over aantrekken en weer afstoten, onbegrip, verbazing, verdriet, hartstocht, genegenheid, erotiek…
Het is eerder een boek voor de jongere meisjes, maar toch heb ik graag gelezen en ben ik stiekem benieuwd naar deel 2.
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 16) Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent).

In vertrouwen – Karen Rose
Wanneer een busje verongelukt voor het huis van de jonge privédetective Paige Holden, haast ze zich naar buiten om hulp te bieden. Tot haar stomme verbazing is de inzittende een van haar pro bono cliënten. De vrouw heeft een schotwond en overlijdt uiteindelijk in Paiges armen. De stervende vrouw brengt nog wat cryptische woorden uit en met haar laatste krachten drukt ze Paige een met bloed besmeurde USB-stick in handen.
Vijf jaar daarvoor heeft openbaar aanklager Grayson Smith een moordenaar achter de tralies weten te krijgen. Wanneer Paige de USB-stick samen met Grayson bekijkt, blijkt het materiaal te bevatten dat die eerdere veroordeling in twijfel trekt. Het leidt Grayson en Paige naar een wereld vol afpersing, duistere geheimen en een reeks onopgeloste moorden. Deze zaak kunnen ze alleen maar oplossen wanneer ze elkaar volledig kunnen vertrouwen.

Een typische Karen Rose thriller… opbouwende spanning… veel personages (deze keer overzichtelijker dan haar andere boeken, aangezien er veel personages waren uit de vorige boeken)… vleugje erotiek… romantiek… maar vooral een heel verrassend plot. 

Davidsster – Kristina Ohlsson
Tijdens een zware sneeuwstorm wordt de kleuterjuf van een joodse school in Stockholm doodgeschoten op het schoolplein. Aanvankelijk wordt gedacht aan een afrekening in het criminele circuit, omdat de partner van de kleuterjuf een bekende van de politie is. Als echter diezelfde middag twee 10-jarige jongens uit dezelfde joodse gemeenschap worden ontvoerd en de volgende dag doodgeschoten worden gevonden, neemt het politieonderzoek een heel andere wending.

Spannende thriller… goede opbouw… onverwachte wendingen… een boek die je maar blijft lezen.

Vergeef ons – A.M. Homes
Harold Silver kijkt al zijn hele leven op tegen zijn jongere broer George. George is langer, slimmer en succesvoller. Hij heeft een begeerlijke vrouw, twee kinderen en een schitterend huis in een buitenwijk. Maar de historicus en Nixon-kenner Harry weet ook dat George een vreselijk opvliegend karakter heeft. Wanneer George een keer echt de controle verliest, heeft dat zulke verstrekkende gevolgen dat de levens van beide broers een volstrekt andere kant op worden gestuwd. De gebeurtenis zorgt ervoor dat Harold plotseling verantwoordelijk is voor de twee kinderen van zijn broer en dat hij ineens aan het hoofd staat van een eenentwintigste-eeuws gezin. Vergeef ons laat zien hoe iemand zichzelf kan verliezen en weer terug kan vinden en beschrijft op onvergetelijke wijze de kracht van persoonlijke verandering. Het is een grootse, tragikomische roman over familie, toeval en verlossing.

Het boek begon veel belovend… na 200 bladzijden begon het verhaal mij te vervelen, om dan ineens terug boeiend te zijn. De laatst bladzijden waren de lastigste… en ik was echt blij toen het boek uit was… Ik vond het (met momenten) een aardig boek… soms bizar… meer ook niet.

Daantje, de wereldkampioen – Roald Dahl
Daantje lijkt wel een vriend van Sjakie (van de chocoladefabriek): hij is ook aardig, slim, oplettend en humoristisch. Hij woont met zijn vader in een oude woonwagen. Zij vader is een geweldige verteller en een genie op het gebied van vliegers. Net als de dorpsagent en de domineesvrouw, stroopt hij af en toe een fazantje omdat het zo vreselijk spannend is… en lekker. Hij vangt de fazanten door bijvoorbeeld rozijnen aan haar van een paardenstaart te rijgen. Zijn grootste vijand is een dikke rijke pief die jaarlijks een jachtpartij op fazanten organiseert. Daantje bindt samen met zijn vader de strijd aan met deze gluiperd…

Een heel leuk verhaal om te lezen… ik heb er echt van genoten. Een tof kinderboekje!
Gelezen in opdracht van de Book Challenge… 9) Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12

10 gedachten over “Gelezen in augustus…

  1. Interessante leesvoer, Flavie. De namen Karen Rose en Kristina Ohlsson heb ik alvast genoteerd tegen dat ik weer eens naar de bib ga.
    Groetjes !

  2. Leuk dat je zoveel boeken hebt gelezen. Lezen is echt heerlijk, jammer dat ik er niet aan toe kom. Al zou ik er misschien wel tijd voor moeten gaan maken, lekker rustgevend.

    Liefs, Onzeweg

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.