Weg-zijn-wij

Op vakantie… #3

Op een van de dagen reden we van het ene mooie plekje… naar het andere…

La Garde Freinet
Onze eerste tussenstop was een heel klein idyllisch Frans dorpje… kleine smalle straatjes op en neer… begroeide huizen (zo mooi om te zien)… vele bloemetjes… een oude wasplaats… gezellige terrasjes…
Ondertussen werd de ene mini-me terug wat ziekjes (zag heel wittekes en had terug braakneigingen)… oh nee!! Bij de apotheek langs om (hopelijk) een wonderpilletje… het manneke zag het allemaal niet meer zitten… terug naar het huisje of naar het volgend dorp?
Het volgend dorp was zo ver niet… dus reden we door (op goed geluk), maar eerst gingen we nog eens naar een hoger uitkijkpunt… daar hadden we een prachtig zicht over het dorpje.

Grimaud
Tijdens de autorit heeft de zieke mini-me even zijn oogjes dichtgedaan, wat hem deugd gedaan heeft… beetje bij beetje kreeg hij terug wat kleur (oef!!).
Grimaud is een iets groter stadje… heel mooi om door te wandelen… ook brandden we een kaarsjes… en zagen we een ruïnekasteel.

Port-Grimaud
De haven en badplaats van Grimaud… ook wel het Venetië van Frankrijk genoemd… de moeite om te zien… de vele kanalen en hun brugjes… de vele boten (de ene al wat groter dan de andere).
Het is een afgesloten ‘dorpje’ waar je door kan wandelen… ieder huisje heeft zijn parkeerplaats… een tuintje aan het water… een eigen kade voor hun boot (er waren er zelfs bij die ook een zwembad hadden)… de zee…. het strand… een mooi (maar duur… heel duur) vakantieparadijs  met in de verte zicht op St. Tropez.

20150721_150854_Pano

20150721_150914_Pano

Ramatuelle
Als laatste tussenstop kozen we het dorpje Ramatuelle… heel idyllisch… heel romantisch… in een klein winkeltje kochten we leuke geschenkjes…
Héél toevallig waren er festiviteiten en dit om de Belgische feestdag te vieren… we kregen rosé wijn met lekkere paté… er was kindanimatie… ook een Nederlands bandje die liedjes zongen in het Nederlands en Frans… een avondje met veel sfeer en lekkere pizza.

Een geslaagde rondrit!

20150721_171548_Pano

 

Advertenties

11 gedachten over “Op vakantie… #3”

  1. La Garde Freinet!! ❤ Ben er twee maal gaan werken in het restaurant en de bar van Intersoc, en later ook nog een keer op vakantie geweest. Good times. Alleen jammer dat het dorpje langzaamaan leegloopt; zonder de kolonie Belgen zou het allang zijn uitgestorven… Het kasteel van Grimaud zagen we ook, zijn helemaal tot boven geklommen, schoon uitzicht op de streek. E Port-Grimaud ook bezocht… De herinneringen stromen nu rijkelijk binnen! 🙂 🙂

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.