Weg-zijn-wij

Ons Sicilië avontuur…

Zaterdag was het zo ver… ons (veel te kort) reisje naar Sicilië!
Een reisje waar we allebei zo naar uitkeken… mooi weer, mooie streek, romantische plekjes…

Zaterdagochtend nog de laatste keer alles nakijken…
– vliegtuigtickets…check!
– nodige papieren hotel / autoverhuur…check!
– uitgestippelde dagplanning…check!
– gps / tablet / opladers…check
– fototoestel…check!
– kledij…check!
– zonnemelk…check!
– badkamergerei…check!
– reisportemonneeke…check!

Klaar om te vertrekken richting Zaventem. Daar nog enkele uurtjes ons bezig gehouden met onder andere onze selfiestick (echt superleuk!!), eventjes de benen strekken door hier en daar te wandelen, iets eten, iets drinken… wachten kan lang duren hé ;-).

Op het moment dat we inchecken vallen Zoetie zijn ogen een rijbewijs en hij denkt: een rijbewijs heb je toch niet nodig om op reis te gaan… met het gevolg: oh nee… ik heb mijn rijbewijs niet mee!!! En ik had het mijne ook niet mee… PANIEK!!!

Vlug naar Schone Moeder gebeld om te vragen om Zoeties rijbewijs in te scannen, door te mailen en hopen dat dit voldoende was… fingers crossed!
Na een aangename vlucht en een leuke babbel met mijn buurman landen we in Catania, het moment van de waarheid!
Richting het autoverhuurbedrijf… maar het mocht niet zijn… zij houden het origineel rijbewijs en je krijgt een kopie mee… mocht er iets zijn, dan weet de politie dat het autoverhuurbedrijf je origineel rijbewijs heeft… en aangezien het pre-paid was, waren we ook ons geld kwijt… domme toch!

Dan maar met de taxi naar het hotel… een paar weken geleden hebben we nog naar Axel Opgelicht gekeken en we weten dat we moeten opletten voor oplichters. Een taxi gekozen met een sticker erop (die werken voor een firma en zijn betrouwbaar). We stappen in en het eerste dat Zoetie opvalt is, dat de meter niet loopt… we hadden zoiets van… het zal toch gene waar zijn, dat we ons hier nu blauw gaan betalen aan een taxi??!?
Na een wilde rit… zeg maar heel wilde rit (jongens wat was dat… een rijbaan voor 3 auto’s en ze reden er met 5 op!!!) kwamen we toe aan ons hotel en betaalden we een faire prijs… oef!!

In het hotel gevraagd om ons te helpen met de annulering van de gehuurde auto, gelukkig hadden we een heel vriendelijke receptioniste (al het personeel was trouwens heel vriendelijk) die voor ons het nodige gedaan heeft, zodat dit toch in orde was.

Ondertussen was het al avond… al donker (en dit om 21u)… tijd om naar de kamer te gaan. De receptioniste had gezorgd voor een piccolo, wat eigenlijk niet nodig was… we hadden enkel maar handbagage (grappig om te zien) maar toch waren we blij om na de lange dag, de vele emoties… eindelijk even tot rust te komen, alles te laten bezinken… en in ons bedje te kruipen.

Ons Sicilië avontuur had niet zo’n goede start… wordt vervolgd!

Advertenties

17 gedachten over “Ons Sicilië avontuur…”

  1. Volgende keer beter. Ik zou niet eens aan mijn rijbewijs gedacht hebben. Goed dat jullie dit zo benoemen. Zal ik ook als eerst klaarzetten. Vaak vergeet je alles als je haast hebt. Bedankt voor het sharen.

  2. Iedereen vergeet wel al eens iets als hij op reis vertrekt (ben ooit eens zonder lingerie vertrokken, maar dat kan je natuurlijk overal kopen en een rijbewijs jammer genoeg niet). Hopelijk was dit het enige minpuntje.

  3. aaah nee zeg, zo wil je de vakantie niet starten. Het schijnt trouwens dat een officieel document niet ingenomen mag worden zegt mijn politiemannetje net….. Hoop dat de rest best was 🙂

  4. Ik neem op vliegtuigvakantie idd ook enkel het hoogstnoodzakelijke mee uit mijn portefeuille en rijbewijs zit daar dan niet bij… ik hoop dat jullie ginds toch uit de voeten geraakt zijn!

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.