Persoonlijk

Een nieuw sterretje aan de hemel…

…15/05/2014, een dag om nooit te vergeten.

Op één week tijd is collega A alsmaar zieker en zieker geworden…
De kanker had zich verspreid naar de longen, botten, pancreas, het zat overal met als grootste boosdoener de lever. Ook het vocht op de longen werd alsmaar meer en meer. Maandag hebben ze 1,5l water van de longen afgetrokken, wetende dat de vorige afname van het water gebeurde op de vorige woensdag (1l) en zaterdag (250ml). Het bleef maar terugkomen en iedere keer sneller en sneller.

Woensdagavond had ze nog plannen om naar huis te gaan (ze wou zo graag naar huis!), alle voorbereidingen waren getroffen: morfinepomp, zuurstofpomp, ziekenhuisbedje… ook wou ze nog genieten van de bloemetjes die wij, de collega’s, haar gegeven hebben, maar het heeft niet mogen zijn…

Gisteren is er besloten om haar te laten inslapen… ook al wisten we dat we dit nieuws ooit gingen horen, toch sloeg dat in als een bom. Nog nooit is het zo stil geweest op de bureau (we werken hier met een 30-tal vrouwen en een 7-tal mannen… soms lijkt het hier wel een kiekeskot met al dat gekwebbel!) maar gisteren was het hier algemene stilte… stilte vol ongeloof, dit kan toch niet?

Een vitale-ijdele-jonge 46-jarige vrouw vol energie (iedere dag opnieuw) heeft 7 maanden gestreden, maar heeft helaas de strijd verloren…

Er rest ons dinsdag nog een laatste groet, maar weet A, je bent er eentje die we nooit zullen vergeten!

lifebackwards

Advertenties

5 gedachten over “Een nieuw sterretje aan de hemel…”

  1. Het leven kan soms ongelooflijk hard zijn Flavie. Meestal vinden we dan dat het degenen zijn die het het minst verdienen die moeten gaan, wat dan effectief ook zo is. Niets is eerlijk en in deze gevallen is dit dubbel schrijnend. Sterkte meiske.

Laat hier een berichtje achter...

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.